Πολάκης: Παγκόσμιο σκάνδαλο η υπόθεση Novartis – Θα φτάσουμε μέχρι τέλους (video)

«Το σκάνδαλο Novartis αποτελεί ένα από τα παγόβουνα τα οποία βούλιαξαν τη χώρα»«Κάποιοι πρέπει να κάνουν μηνύσεις και στους 5-6 βουλευτές που κατέθεσαν ερώτηση για σπατάλη και κατασπάθιση του δημοσίου χρήματος, στο κοινοβούλιο το 2011»«Είχαμε παραγγείλει εμβόλια για να καλύψουμε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο»

«Ο κόσμος το χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι», είπε με νόημα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αναφορικά με την υπόθεση της Novartis

κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής στην ολομέλεια της Βουλής.

Δείτε επίσης: LIVE: Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis – Τι είπαν οι εμπλεκόμενοι

Όπως είπε ο κ. Πολάκης, το σκάνδαλο Novartis αποτελεί ένα από τα παγόβουνα τα οποία βούλιαξαν τη χώρα, ωστόσο, η κυβέρνηση, όπως είπε, δεν θα δώσει κάλυψη σε κανέναν.

«Κάποιοι έχουν το θράσος και μιλούν για σκευωρία και κάνουν και μηνύσεις», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι τώρα αυτοί οι «κάποιοι» πρέπει «να κάνουν μηνύσεις και στους 5-6 βουλευτές που κατέθεσαν ερώτηση για σπατάλη και κατασπάθιση του δημοσίου χρήματος, στο κοινοβούλιο το 2011».

Πρόσθεσε δε: «Μηνύστε και τον Μάριο Σαλμά που ανέφερε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέβασε τις φαρμακευτικές δαπάνες» και συνέχισε λέγοντας: «το σκάνδαλο Novartis είναι παγκόσμιο αλλά έχει ιδιαίτερη ελληνική πτυχή, γιατί η χώρα μέσα από συμφωνίες απότελούσε την τιμή αναφοράς για 29 χώρες σε πρώτη φάση και για άλλες 50 σε δεύτερη φάση»,

«Η Novartis ήταν μαέστρος γιατί αντιστοίχως πριν έρθουν τα φάρμακα στην Ελλάδα τα τιμολογούσε σε Γερμανία, Βρετανία και Ελβετία, προηγουμένως» και τόνισε πως ήταν ένα έγκλημα πρόσθεσε που το οργάνωσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Μάλιστα, συνεχίζοντας την επίθεσή του στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σχολίασε πως: «είχαμε παραγγείλει εμβόλια για να καλύψουμε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο» και για αυτό χρεοκοπήσαμε.

«Θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος, δεν υπάρχει πεδίο συνδιαλλαγής και κάποιοι εχουν τρομοκρατηθεί», ενώ έσπευσε να υποστηρίξει πως θα παραιτηθεί από βουλευτής και υπουργός εάν βρεθεί κάποιος και πει «ότι σήκωσα το τηλέφωνο και είπα κάνε αυτό, κάνε εκείνο».

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Πολάκη στις αιχμές που άφησε εναντίον του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν ερωτηματικά γιατί το επιβαρυντικό πόρισμα κατά της εξαδέλφης του αν. υπουργού Υγείας για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται κλεισμένο στο συρτάρι.

«Είναι ντροπή, αίσχος, ελεεινότητα να χρησιμοποιείς το θάνατο ενός κοριτσιού για να με πλήξεις για αυτά που λέω. Αν βρεθεί ένας να πει ότι σήκωσα το τηλέφωνο, θα παραιτηθώ από βουλευτής και υπουργός» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης και έκανε λόγο για λάσπη που την γυρνάει πίσω στον κ. Γεωργιάδη.



Keywords
Τυχαία Θέματα