Σποτ του Ζάεφ υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα – «Ψηφίζουμε για μια Ευρωπαϊκή Μακεδονία» (video)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καμπάνια του Ζόραν Ζάεφ για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στην ΠΓΔΜ σχετικά με τη Συμφωνία των ΠρεσπώνΟ πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανάρτησε στο Twitter ένα βίντεο, όπου νέοι εκφράζονται υπέρ του «ναι», αναλύοντας τα επιχειρήματά τους«Στη ζωή όλοι κάνουμε
συμβιβασμούς που είναι απαραίτητοι για θετικές αλλαγές», λέει ο ΖάεφΜηνύματα στήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών από Γερμανία και Μ. Βρετανία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καμπάνια του Ζόραν Ζάεφ για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στην ΠΓΔΜ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ σήμερα, Τρίτη ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας έδωσε στη δημοσιότητα ένα σποτ υπέρ του «ναι».

Αναλυτικότερα, ο Ζόραν Ζάεφ ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο με πλάνα από την καθημερινότητα των πολιτών της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια του οποίου νέοι άνθρωποι εκφράζονται υπέρ του «ναι», αναλύοντας τα επιχειρήματά τους.

«Στη ζωή όλοι κάνουμε συμβιβασμούς που είναι απαραίτητοι για θετικές αλλαγές», επισημαίνει ο Ζόραν Ζάεφ, προσθέτοντας πως «αξίζει όταν αυτοί οι συμβιβασμοί προσφέρουν ένα ασφαλές μέλλον για τις νέες γενιές. Αποτελεί γονική ευθύνη απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια μας».

«Στις 30 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε για μια Ευρωπαϊκή Μακεδονία!», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Το σποτ του Ζάεφ υπέρ του «ναι»:

Во животот сите правиме компромиси и тие се неопходни за позитивни промени. Вреди кога тие компромиси ќе обезбедат сигурна иднина за новите генерации. Ова е наша и граѓанска и родителска одговорност пред нашите деца и нашите внуци. На 30 септември #ИзлезиЗА европска Македонија! pic.twitter.com/5FRXSHfJsz

— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) 18 Σεπτεμβρίου 2018

Μηνύματα στήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών από Γερμανία και Μ. Βρετανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη στιγμή για μία επίσκεψη εδώ (στα Σκόπια). Μετά θα πάω και στην Ελλάδα. Εσείς και η ελληνική κυβέρνηση κάνατε ένα ιστορικό βήμα μετά από 25 χρόνια και τώρα προβάλλει μπροστά σας η ιστορική ευκαιρία για την επίλυση αυτής της διαφοράς, άπαξ δια παντός. Προτρέπω τους πολίτες αυτής της χώρας να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα» ανέφερε ο Χάικο Μάας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας επισκέπτεται σήμερα τα Σκόπια στο πλαίσιο περιοδείας του σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αύριο, Τετάρτη θα επισκεφθεί τα Τίρανα και θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με επίσκεψή στην Αθήνα, την Πέμπτη.

Τη στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, εξέφρασε και ο υπουργός για θέματα Ευρώπης και Αμερικής στο Βρετανικό Foreign Office, Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ και με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα