Σπίρτζης: Κυρίαρχο δόγμα ΝΔ η εδραίωση του κομματικού κράτους

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση ήταν, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου που έφτασε στην Ολομέλεια με τη μορφή του κατεπείγοντος, ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι το σχέδιο νόμου δεν περιελάμβανε επείγουσες διατάξεις, μείζονος σημασίας για τη διακυβέρνηση της χώρας ώστε να χαρακτηριστεί κατεπείγον, αντίθετα είναι ενδεικτικό του

τρόπου που νομοθετεί η Νέα Δημοκρατία.

«Οι λέξεις διαφάνεια, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες που χρησιμοποιήθηκαν προεκλογικά έχουν πάει ταξίδι υπερατλαντικό» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής για να σημειώσει ότι το δόγμα της Νέας Δημοκρατίας είναι το επιτελικό – κομματικό κράτος.

Παράλληλα, τόνισε ότι το τρίπτυχο της κυβέρνησης είναι «επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία. Καμία ουσιαστική δράση ή παρέμβαση δεν γίνεται από την κυβέρνηση πέρα από την οικοδόμηση του γνωστού, κομματικού κράτους της δεξιάς».

«Η επικοινωνία μετά από πέντε μήνες δεν φτάνει, πρέπει να κυβερνήσετε κιόλας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι με άρθρα του νομοσχεδίου αλλάζει για έκτη ή έβδομη φορά ο νόμος για το επιτελικό κράτος ενώ συνεχίζεται η διαρκής προσπάθεια της κυβέρνησης να ακυρώσει την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα «το απόλυτο χάος και στα υπουργεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο τομέαρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει σειρά ρουσφετολογικών προσλήψεων κατά παρέκκλιση κάθε νόμιμης διαδικασίας ενώ στην πράξη ακυρώνεται ο θεσμός της κινητικότητας. «Αν είχαμε φέρει εμείς αυτό το νομοσχέδιο, θα είχε γίνει πραγματική επανάσταση από όλους όσοι μας έκαναν κακοπροαίρετη κριτική για δήθεν κομματικούς διορισμούς» τόνισε.

«Είναι ο ορισμός της προχειρότητας, του ρουσφετιού και της πολιτικής της επικοινωνίας» κατέληξε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγή: Σπίρτζης: Κυρίαρχο δόγμα ΝΔ η εδραίωση του κομματικού κράτους - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα