Σπίρτζης κατά Ryanair: Η εταιρεία σκέφτηκε μόνο το κόστος

Ευθείες βολές του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, για το πρωτοφανές περιστατικό να βρεθούν οι επιβάτες της πτήσης της Ryanair από Λονδίνο για Θεσσαλονίκη στην… Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Όπως είπε ο υπουργός σε συνέντευξη του στο “Θέμα 104,6” δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση από την εταιρεία, ενώ μόλις έγινε γνωστό νωρίς το πρωί

«Το

περιστατικό ήταν τραγικό», είπε ο υπουργός. «Είναι προφανές πως η αεροπορική εταιρεία επέλεξε αυτό το δρομολόγιο για λόγους κόστους, αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, και αυτό το πιστεύω γιατί τη στιγμή που ήταν αδύνατη η προσγείωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, υπήρξαν πολλά αεροδρόμια ως επιλογή. Ήταν ανοιχτά όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας. Μάλιστα, ενημερώθηκα ότι ήταν και άθλια η αντιμετώπιση της εταιρείας προς τους ταλαιπωρημένους επιβάτες», πρόσθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης και πρόσθεσε:

«Σε τέτοιες εξαιρετικές περιπτώσεις την ευθύνη για το σχέδιο πτήσης την έχει η αεροπορική εταιρεία. Η αεροπορική εταιρεία δεν είχε ως μέριμνα την κοινωνική ευθύνη και την ανάγκη των πολιτών, αλλά το κόστος. Ετσι, μόλις ενημερωθήκαμε ναυλώσαμε αεοροσκάφος της Aegean για να μεταφερθούν με ασφάλεια οι επιβάτες στη χώρα μας. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την Ryanair».

Σε ανάρτησή του μάλιστα ο υπουργός κάνει λόγο για «εταιρείες χαμηλού κόστους και χαμηλής κοινωνικής ευθύνης».

Δεν μπορεί να θυσιάζεται η στοιχειώδης ανθρώπινη συμπεριφορά και οι ανάγκες των πολιτών, στον ανταγωνισμό και την κερδοσκοπία των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και χαμηλής κοινωνικής ευθύνης.https://t.co/sokyiJLbjk

— Χρήστος Σπίρτζης (@c_spirtzis) January 5, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα