Σπείρα με… 400 πελάτες γέμιζε την Αθήνα ναρκωτικά – Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη τους

Κατασχέθηκαν 30 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη, 40 κινητά τηλέφωνα και ένα μικρό χρηματικό ποσό της τάξεως των 500 ευρώΤαυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη 11 άτομα

Περίπου 400 τοξικομανείς πελάτες είχε το μεγάλο κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά, το οποίο εξαρθρώθηκε τη Δευτέρα μετά από μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, η οποία συνέλαβε 28 άτομα.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας, συνελήφθησαν σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 15-16 Ιουλίου με τη συνδρομή ανδρών

της ομάδας ΟΠΚΕ αλλά και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τους τελευταίους μήνες το μεγάλο κύκλωμα το οποίο ημερησίως κατάφερνε να προμηθεύει με ηρωίνη δεκάδες τοξικομανείς, με βασικό πεδίο δράσης την πλατεία Αμερικής, την πλατεία Κολιάτσου αλλά και την Κυψέλη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ταυτοποιήθηκαν ακόμη 11 άτομα, τα οποία αναζητούνται, ενώ διαπιστώθηκε πως το κύκλωμα είχε… πολυεθνικές διαστάσεις, μιας και αποτελείτο από υπηκόους Γκάνας, Τανζανίας, Αλβανίας, Μαρόκου, Αλγερίας και Κένυας.

Παράλληλα κατασχέθηκαν 30 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη, 40 κινητά τηλέφωνα και ένα μικρό χρηματικό ποσό της τάξεως των 500 ευρώ.

Οι δράστες είχαν χωριστεί, όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, σε δύο υποομάδες, ενώ «εργάζονταν» διαρκώς 24 ώρες το 24ωρο, προμηθεύοντας ηρωίνη ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Στο πλαίσιο αυτό επετεύχθη η «χαρτογράφηση» της δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στο κέντρο της Αθήνας και ταυτοποιήθηκαν, με τη χρήση τεχνικών και φυσικών μεθόδων πάνω από 800 αγοροπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, τονίζοντας πως τα μέλη του κυκλώματος διατηρούσαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποια από αυτά ήταν οι διακινητές, άλλοι οι τσιλιαδόροι ή οι ταμίες, ενώ κάποια άλλα αναλάμβαναν την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων δραστών που συνελήφθησαν σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και εν συνεχεία στον ανακριτή από όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα