Σκληρή κόντρα ΑΠΕ με ΝΔ με «φόντο» τη μη μείωση των συντάξεων – Τα «πυρά» και οι ανακοινώσεις

Τηλεγράφημα του ΑΠΕ έκανε λόγο για συμφωνία κυβέρνησης – Θεσμών όσον αφορά την αναστολή του μέτρου για τη μείωση των συντάξεωνΤο τηλεγράφημα ανέφερε επίσης ότι κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ενημερωθείΕπίθεση ΝΔ κατά ΑΠΕΜΠΕ: Όργανο προπαγάνδας ψευδών ειδήσεων«Εμμένουμε στις πληροφορίες
των συντακτών από ευρωπαϊκές πηγές», η απάντηση του πρακτορείουΘέση στην αντιπαράθεση από τον Τζανακόπουλο: Η ΝΔ επιχειρεί διαρκώς αποτυχημένα σαμποτάζΑντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση για το τηλεγράφημα

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της ΝΔ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, με «φόντο» το τηλεγράφημα του δεύτερου, το οποίο επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές κάνει λόγο για συμφωνία Θεσμών-κυβέρνησης όσον αφορά την αναστολή του μέτρου μείωσης των συντάξεων, ζήτημα το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της μεταμνημονιακής ατζέντας της κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία διέψευσε ότι έχει ενημερωθεί περί αυτή της συμφωνίας και με τη σειρά του το ΑΠΕ- ΜΠΕ απάντησε, τονίζοντας ότι «εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές».

Θέση στην αντιπαράθεση πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος με δηλώσεις του εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ και την κατηγόρησε για «απόπειρα αποτυχημένου σαμποτάζ».

Το επίμαχο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΠΕΜΠΕ, «βιώσιμο θεωρούν οι Θεσμοί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, μετά από τις επαφές με το οικονομικό επιτελείο, και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του, όπως αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές στο πρακτορείο προσθέτοντας ότι για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης».

Επίθεση ΝΔ κατά ΑΠΕΜΠΕ: Όργανο προπαγάνδας ψευδών ειδήσεων

Την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε το εν λόγω τηλεγράφημα, η οποία μέσω ανακοίνωσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αθηναϊκού Πρακτορείου, χαρακτηρίζοντάς το ως «όργανο προπαγάνδας ψευδών ειδήσεων».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

«Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η ΝΔ τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς», σημειώνει στη συνέχεια.

«Με αυτά τα δεδομένα καλούμε την διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Εμμένουμε στις πληροφορίες των συντακτών από ευρωπαϊκές πηγές», η απάντηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η επίθεση από τη «γαλάζια» παράταξη δεν έμεινε χωρίς απάντηση από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οποίο με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές».

«To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες “οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του”. Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι “οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης”, χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση για το τηλεγράφημα

Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τη ΝΔ, σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία με ανακοινώσεις καλεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο να «αποκαταστήσει την αλήθεια».

Ειδικότερα, το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του καλεί το ΑΠΕ – ΜΠΕ να αποκαταστήσει την αλήθεια, ενώ η Ένωση Κεντρώων διέψευσε οποιαδήποτε ενημέρωση, αποδίδοντας τα όσα ακούγονται «στη σφαίρα της ψηφοθηρίας και της επικοινωνιακής τακτικής του Μαξίμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα