Όταν η Μπακογιάννη χαρακτήριζε τα δάνεια της ΝΔ ως το πιο ακραίο φαινόμενο διαπλοκής (video)

Την ώρα που το ζήτημα της δανειοδότησης των κομμάτων έχει έρθει και πάλι στην επιφάνεια μετά την κλήτευση 50 τραπεζικών τραπεζικών στελεχών και καθ’ ύλιν (παλαιότερα) αρμοδίων εκπροσώπων τωνκομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ, έχει ενδιαφέρον να δούμε και ν’ ακούσουμε την τοποθέτηση που έκανε το 2011 η Ντόρα Μπακογιάννη για το ζήτημα.

Ως επικεφαλής της

Δημοκρατικής Συμμαχίας η αδερφή του σημερινού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήριζε την αδιαφανή δανειοδότηση των κομμάτων (κυρίως για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ως το πιο ακραίο φαινόμενο διαπλοκής.

Σε συζήτηση που προκάλεσε η ίδια και οι τότε ανεξάρτητοι βουλευτές, Λευτέρης Αυγενάκης, Γιώργος Κοντογιάννης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης για ακριβώς αυτό το ζήτημα, στις 19/12/2011, είχε πει μεταξύ άλλων: «Τα κόμματα δεν αρκέστηκαν στις κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά αναζητήσαν έσοδα από τραπεζικό δανεισμό με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις», τόνισε η κ. Μπακογιάννη σημειώνοντας ότι από τα 244, 2 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν σήμερα τα κόμματα, τα 235 εκατομμύρια είναι χρέη από δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και συνέχισε: «Παλαιότερα τα κόμματα κατέφευγαν στην ΑΤΕ και τώρα στην Τράπεζα Αττική. Με ποια κριτήρια, την ώρα που οι τράπεζες αρνούνται να δανείσουν επιχειρήσεις, η συγκεκριμένη Τράπεζα δάνεισε υπερχρεωμένα κόμματα. Αναρωτιέμαι αν δεν πληρωθούν τα χρήματα στην Τράπεζα Αττικής, η τράπεζα θα δεσμεύσει την προσωπική περιουσία του κ. Παπανδρέου ή του κ. Σαμαρά; Το μόνο κόμμα που πήρε δάνειο βάζοντας υποθήκη ένα ακίνητο είναι το ΚΚΕ. Πρόκειται για το πιο ακραίο φαινόμενο διαπλοκής».

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη:

Keywords
Τυχαία Θέματα