Σκληρή απάντηση ΥΠΟΙΚ σε Σταϊκούρα – «Περιστρέφουν την πολιτική τους επιβίωση γύρω από σενάρια καταστροφολογίας»

Σκληρή ήταν η γλώσσα με την οποία απάντησαν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών στις δηλώσεις του τομεάρχη οικονομικών της ΝΔ αναφορικά με την έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία

Συγκεκριμένα, αναέφεραν πως «η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σταϊκούρας για μία ακόμη φορά περιστρέφουν την πολιτική τους επιβίωση γύρω από σενάρια καταστροφολογίας».

Συνεχίζουν

προσθέτοντας πως «εν προκειμένω, αναλώθηκαν σε μία επιλεκτική σταχυολόγηση σημείων κριτικής της δεύτερης μεταμνημονιακής έκθεσης της ΕΕ, παρουσιάζοντάς τα ως μία ακόμη βερσιόν αδιεξόδου για τη χώρα», σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι προσθέτοντας: «Αγνοούν, προφανώς σκόπιμα, ότι σε οποιαδήποτε έκθεση οποιουδήποτε οργανισμού περιλαμβάνονται σημεία θετικά και σημεία κριτικής. Ένα είναι βέβαιο. Κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι ο κ. Σταϊκούρας και η παράταξή του μαθαίνουν είτε από τα λάθη τους είτε από τις κατ’ επανάληψη αποτυχημένες προβλέψεις τους. Και αυτό το γεγονός στερεί τον δημόσιο διάλογο από ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο, που θα μπορούσε να ωφελήσει τη χώρα».

Η δήλωση Σταϊκούρα

Η δήλωση στην οποία αναφέρεται ο πολιτικός της ΝΔ αναφέρει πως «η δεύτερη, μεταπρογραμματική Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει ότι η χώρα βρίσκεται εκτός προγραμμάτων, αλλά, δυστυχώς, εντός αυστηρών μνημονιακών περιορισμών».

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι υψηλοί και διατηρούνται για πολλά χρόνια, η δημόσια περιουσία είναι δεσμευμένη για έναν αιώνα, η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, το οποίο και πρόσφατα επεκτάθηκε κατά 6 μήνες, ενώ σημαντικές ρυθμίσεις για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους συναρτώνται με την υλοποίηση πολλών, συγκεκριμένων δεσμεύσεων», προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα