Δύο ώρες κατέθετε για τις φωτιές ο Ψινάκης – Έφυγε από την πίσω πόρτα

Αρνήθηκε να κάνει δήλωση κατά την έξοδό τουΤην παραίτησή του ζητά το δημοτικό συμβούλιο χαρακτηρίζοντάς τον «ανεπιθύμητο, ανίκανο και επικίνδυνο για την πόλη»Δύο αντιδήμαρχοι του δήμου Μαραθώνα παραιτήθηκαν ενώ μια δημοτική σύμβουλος ανεξαρτητοποιήθηκε

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη έφτασε στις 09:30 το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, προκειμένου να καταθέσει για τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής

εξέτασης που διεξάγεται για τα αίτια των πυρκαγιών.

Η κατάθεση του κ. Ψινάκη, διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Κατά την έξοδό του από τα εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Ψινάκης αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, ενώ προτίμησε να μην φύγει από την κεντρική έξοδο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αλλά από άλλη δευτερεύουσα, προκειμένου για να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους.

Ζητούν την παραίτησή του

Την παραίτηση του Δημάρχου Μαραθώνα ζητά άλλωστε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, χαρακτηρίζοντάς τον «ανεπιθύμητο, ανίκανο και επικίνδυνο για την πόλη».

Επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την καταστροφή και τα δεκάδες θύματα που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά στο Mάτι, καθώς και κατακρίνοντας τη συμπεριφορά του, 23 από τους 30 δημοτικούς συμβούλους ζητούν με επίσημο αίτημα την άμεση συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου.

Μετά την παραίτηση των δύο αντιδημάρχων του δήμου Μαραθώνα, της Δήμητρας Λαμπαρού και του Βασίλη Τσουπρά, ανεξαρτητοποιήθηκε άλλωστε και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Ηλία Ψινάκη, Αναστασία Παππά.

Keywords
Τυχαία Θέματα