Σεισμός στη Σάμο: Βουβός πόνος στο νησί – Έτσι αποχαιρέτησαν τα δύο αγγελούδια (video)

Δυο νέα παιδιά που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή γιατί βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Οι καρδιές στη Σάμο ράγισαν σήμερα Κυριακή (1/11) για τον Άρη και την Κλαίρη, για τα δυο παιδιά που σκοτώθηκαν όταν έγινε ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ στο νησί.

Οι συμπολίτες τους χαιρέτησαν για τελευταία φορά τα δύο καμάρια τους. Πρώτα την Κλαίρη, μετά τον Άρη. Τα δυο παιδιά που ο σεισμός

βρήκε καθισμένα σε ένα σκαλοπατάκι και τους στέρησε τη ζωή. Και στέρησε το χαμόγελο και τη ζωντάνια τους απ’ όσους τους γνώρισαν και τους αγάπησαν.

Τα παιδιά με τα λευκά αποχαιρετούν τον Άρη. @ALPHA_TV #Σαμος #σεισμός pic.twitter.com/7Afv9NQadn

— Alexis Kouvelis (@alexkouvelis) November 1, 2020

Ντυμένοι οι περισσότεροι στα λευκά, οι συμμαθητές του κοριτσιού τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία. Στην κηδεία της βρέθηκε και το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρήκε τα δυο παιδιά καταπλακωμένα από τα ερείπια του τοιχίου και τα ανέσυρε, δυστυχώς, νεκρά.

Παρούσα στην κηδεία ήταν και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία θα βρεθεί και στο τελευταίο «αντίο» στον Άρη. Η κ. Ζαχαράκη θα πραγματοποιήσει, επίσης, υπηρεσιακές συναντήσεις, ενώ παράλληλα θα επισκεφθεί και σχολικά συγκροτήματα.

Ντυμένοι στα λευκά οι συμμαθητές της Κλαίρης στο τελευταίο αντίο. Σαν τιμητική φρουρά.@ALPHA_TV #Σαμος #σεισμος pic.twitter.com/erKo5sVdkv

— Alexis Kouvelis (@alexkouvelis) November 1, 2020

Όλοι όσοι βρέθηκαν στην κηδεία της Κλαίρης, φορούσαν μάσκες και κρατούσαν αποστάσεις. Βρέθηκαν, όμως, στο πλευρό της οικογένειάς της για να τους συμπαρασταθούν στην πιο δύσκολη μέρα της ζωής τους.

Η Σάμος αποχαιρετά τον Άρη και την Κλαίρη https://t.co/DcTAkRnMT3 μέσω @Focus FM 103.6

FOCUS FM 103.6 (@FOCUSFM1036) November 1, 2020

«Πήρε τη φίλη του αγκαλιά»

Μιλώντας το πρωί στον «ΣΚΑΪ», ο πατέρας του αγοριού, συγκλόνισε με όσα είπε για τον γιο του και τη φίλη και του απηύθυνε έκκληση να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα.

«Ο Άρης πήρε αγκαλιά την Κλαίρη για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν» τόνισε, συγκλονίζοντας, ο δημοσιογράφος Αλέξης Κομνηνός, πατέρας του Άρη που έχασε τη ζωή του μαζί με τη φίλη του Κλαίρη στο ισχυρό σεισμό 6,7 Ρίχτερ της Παρασκευής (30/10).

O κ. Κομνηνός δήλωσε ότι αφότου βρήκε τον μικρότερο αδελφό του Άρη Γιάννη και τον πήγε στη σύζυγό του έψαχνε να βρει τον Άρη ο οποίος δεν απαντούσε στις κλήσεις.

Περιγράφοντας στο «ΣΚΑΪ» τα δραματικά γεγονότα, σημείωσε ότι πρώτα βρήκε με τον πατέρα της Κλαίρης τις τσάντες των παιδιών. Δήλωσε ότι οι διασώστες και οι πυροσβέστες σκάβανε με τα χέρια για να σώσουν τα παιδιά και ευχαρίστησε τον αρχηγό της πυροσβεστικής Σάμου Γιώργο Μιαούλη.

«Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ, είπα το “παιχνίδι τελείωσε”», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να βρεθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στη μνήμη των παιδιών μας… Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια 30 – 40 χρόνων, και τα μπάζα να μαζέψουν οι υπάλληλοι του δήμου πάλι αυτά τα κτίρια θα εγκυμονούν κινδύνους», ήταν η δραματική έκκληση του Αλέξη Κομνηνού στην Πολιτεία.

«Ο πρωθυπουργός είδε το σημείο και δεν πίστευε στα μάτια του… Από το συγκεκριμένο σημείο, και από άλλους διπλανούς δρόμους στην ίδια κατάσταση περνάγανε ο Άρης και η Κλαίρη για να κερδίσουν χρόνο», σημείωσε.

«Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των δύο παιδιών», τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Σάμο, όπου πήγε στο σημείο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τα δυο παιδιά και άφησε λουλούδια.

Ο κ. Κομνημός είχε συγκινήσει και με το μήνυμά του στο Facebook για τον χαμό του γιου του και της φίλης του.

«Τα παιδιά προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν», τόνισε ο Γιώργος Μιαούλης, προϊστάμενος πυροσβεστικής Σάμου, πατέρας κι αυτός και ο άνθρωπος που βρήκε νεκρά τα δύο παιδιά.

“Φύγανε αγκαλιασμένοι”
Ο πατέρας του Άρη που έφυγε από τη ζωή μαζί με την Κλαίρη στη Σάμο.@ALPHA_TV #Σαμος #Σεισμός pic.twitter.com/TNtJQyHIjY

— Alexis Kouvelis (@alexkouvelis) October 31, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα