Κορονοϊός: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη – Εξασφαλίστηκαν 43 κλίνες ΜΕΘ

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο των προσπαθειών ανάσχεσης του κορονοϊού, με τη «νύφη του Θερμαϊκού» να παραμένει στο «κόκκινο» και στον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλιστεί 43 νέες κλίνες ΜΕΘ για κρούσματα Covid-19, προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) στη Θεσσαλονίκη.

8
κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος».10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς».10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου».5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Στο μεταξύ, ο κ. Κικίλιας έχει καλέσει για ενημέρωση τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τη Δευτέρα (02/11) στις 14:00 στο κτήριο του υπουργείου.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση στη διασπορά του ιού, με αποτέλεσμα την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων. Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται, άλλωστε, στο επίπεδο «4» («κόκκινο»/αυξημένου κινδύνου) με… μίνι lockdown.  Από την Τρίτη (03/11), όταν και αλλάζει το σύστημα κινδύνου, θα ενταχθεί στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη το Σάββατο (31/10) βγήκε πρώτη στα κρούσματα με 839 από τα συνολικά 2.056 νέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα