Σεισμός στη Σάμο: Νέα βίντεο με το τσουνάμι που «χτύπησε» το νησί – Συγκλονίζουν εικόνες και από τη Σμύρνη

Ο πολύ ισχυρός και φονικός σεισμός 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο – είχε μεγάλη διάρκεια και μικρό εστιακό βάθος – προκάλεσε και παλιρροϊκό κύμα, με αποτέλεσμα η θάλασσα να βγει στη στεριά στα βόρεια του νησιού και στο Βαθύ, αλλά και σε περιοχές της επαρχίας της Σμύρνης στην Τουρκία. Ειδικά στα νότια της χερσονήσου της Ερυθραίας, που… βλέπει προς τη Σάμο.

Από εκείνη την ημέρα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας πολλά βίντεο ντοκουμέντο

τόσο από τη Σάμο όσο και από την Τουρκία. Το «Forecast Weather Greece» δημοσίευσε σε σελίδα του στο Facebook βίντεο με εικόνες μετά τον σεισμό που δείχνουν τη μεγάλη δύναμη, που έφτασε η θάλασσα σε δυο δόσεις στην παραλία. Φαίνεται πως το πρώτο τσουνάμι στο Βαθύ, έφτασε περίπου στις 14:05 περίπου, ενώ το 2ο και ισχυρότερο, 20′ λεπτά αργότερα στις 14:25, περίπου 35′ ολόκληρα λεπτά μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου… Το συγκεκριμένο βίντεο ανέβασε στο προφίλ του στο Facebοοκ o Δημήτριος Αξιώτης.

Θυμηθείτε άλλα βίντεο και εικόνες από τη Σάμο:

Οι ζημιές στη Σάμο ήταν πολλές, τόσο σε καταστήματα όσο και σε αυτοκίνητα, κατά μήκος του λιμανιού, όπου το νερό της θάλασσας βγήκε με μεγάλη ορμή, τέσσερις φορές. Εκδόθηκε, άλλωστε, ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία για τσουνάμι και απομακρύνθηκε κόσμος από το παραλιακό μέτωπο.

Όπως αναφέρθηκε, στην Τουρκία το τσουνάμι έπληξε κυρίως στα νότια της χερσονήσου της Ερυθραίας, που… βλέπει προς τη Σάμο (η ομώνυμη πόλη είναι στο βόρειο κομμάτι, στον Ερμαϊκό κόλπο). Συγκλονίζουν οι εικόνες από κάμερα ασφαλείας, μέσα από εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην πόλη. Βίντεο που δημοσίευσε το «Severe weather Turkey» στη σελόδα του στο FacebοokQ

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός στη Σάμο άφησε πολλές «πληγές» και ζημιές, και το πιο τραγικό είναι πως χάθηκαν δυο νέα παιδιά, όταν τα καταπλάκωσε τοίχος, μετά το σχολείο τους. Το νησί αποχαιρέτησε μέσα σε κλίμα οδύνης και με πόνο τα δυο παιδιά. Στη Σμύρνη οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100 και οι τραυματίες έφτασαν τους 1.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα