«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για την απαγόρευση συναθροίσεων

Μεγάλη διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την απαγόρευση των συναθροίσεων (κρίθηκε αντισυνταγματική από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων), με βάση το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει: «Καμία κυβέρνηση δεν αναστέλλει το Σύνταγμα». Σύμφωνα

με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα έχει τη Δευτέρα (16/11) επικοινωνία με αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως «η εποχή τον ξεπέρασε, καθώς οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι φέτος είναι αλλιώς». Χαρακτηρίζει «υπηρέτη δύο αφεντάδων» τον Αλέξη Τσίπρα και τονίζει πως «η εποχή τον ξεπέρασε, καθώς οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι φέτος είναι αλλιώς».

Αναλυτικά η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Πόσες αντιφάσεις χωράνε σε μια ανάρτηση; Πολλές, αν διαβάσει κανείς την ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Που από τη μια καλεί να “πούμε σε καραντίνα” για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά από την άλλη προσφέρει κάλυψη σε όσους εμφανίζονται μονίμως αντιδραστικοί αρνητές της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζούμε, θεωρώντας ότι μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην τήρηση των νόμων. Ότι ο ιός κολλάει παντού, αλλά κάνει εξαίρεση στις πορείες, όποτε κι αυτοί πρέπει να εξαιρεθούν από την τήρηση των νόμων που μόνο στόχο έχουν τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Υπηρέτης δύο αφεντάδων ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι η εποχή τον ξεπέρασε, καθώς οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι φέτος είναι αλλιώς.

Όπως δεν παρελάσαμε στις εθνικές μας επετείους, όπως δεν γιορτάσαμε στις εκκλησιές μας το Πάσχα, έτσι και η μεγάλη για τη Δημοκρατία μας επέτειος του Πολυτεχνείου, θα τιμηθεί φέτος χωρίς να γίνει πορεία. Είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός που τρέφει τον κορονοιό.

Ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα, από όλους, ιδίως από τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα είναι απαραίτητα συστατικά για να βγούμε όρθιοι, όλοι μαζί, και από αυτή την κρίση. Ας επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα στην πιο κρίσιμη ώρα αυτής της μάχης. Με τη στάση μας ας βοηθήσουμε γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, για να σώσουν ζωές».

Ακολούθησε η απάντηση από το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και αυτή ήρθε σε πολύ έντονο ύφος:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή αδυνατεί να καταλάβει τι διαβάζει ή κοροϊδεύει τον κόσμο. Σε αντίθεση με την εγκληματική ανευθυνότητα της κυβέρνησης που τόσο καιρό δεν βλέπει επικίνδυνο συνωστισμό εν μέσω πανδημιας στις σχολικές τάξεις των 27 μαθητών, τις δημόσιες συγκοινωνίες και τους χώρους εργασίας και το θυμήθηκε μόνο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την αρχή ήταν ξεκάθαρος: Λόγω των υγειονομικών συνθηκών η φετινή πορεία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και για αυτό αντιπροσωπεία του θα προχωρήσει μόνο σε κατάθεση στεφάνου στο ΕΑΤ – ΕΣΑ στη μνήμη των αγωνιστών της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπός του οφείλουν να καταλάβουν ότι το πολίτευμα παραμένει Δημοκρατία και σε αυτό είναι αδιανόητο να αναστέλλουν την ισχύ του Συντάγματος με απόφαση Υπουργού ή αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Εκτός εάν χαρακτηρίζουν «αρνητές της πανδημίας» και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που καταγγέλλει την πρωτοφανή αντιδημοκρατική μεθόδευση».

Ραγκούσης: Είναι οριακή στιγμή για την 3η Ελληνική Δημοκρατία

Το ίδιο καυστική ήταν και η τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση, με βολές κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μιλώντας για συνταγματική εκτροπή.

«Είναι οριακή στιγμή για την 3η Ελληνική Δημοκρατία.

Ουδείς πολίτης ή πολιτικός δικαιούται να σιωπά.

Ο Χρυσοχοίδης και ο Καραμαλάκης είναι τα εμπρηστικά εκτελεστικά όργανα αυτής της απαγόρευσης.

Ιθύνων νους και πολιτικός αυτουργός αυτής της Συνταγματικής εκτροπής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά», έγραψε στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργός.

«H χώρα σε δεύτερο lockdown, η Δημοκρατία σε μόνιμο lockdown», ανέφερε για το θέμα ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚO του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης.

Υπενθυμίζεται ότι είχε γίνει γνωστή η απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, λόγω του κορονοϊού και από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ ακολούθησε την Παρασκευή (13/11) διπλή έφοδο της ΕΛΑΣ στο ίδρυμα Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη. Εκεί όπου έγιναν 92 προσαγωγές… Έγινε έφοδος της ΕΛΑΣ και στα Εξάρχεια, ακολούθησαν νέες προσαγωγές, και ένταση έξω από τη ΓΑΔΑ. Τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 91 συλληφθέντες σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη.

Με το ΚΚΕ να κάνει επίθεση στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφέροντας: «Επιμένει στο παραλήρημα για το Πολυτεχνείο, ως αντιπερισπασμό». 

Keywords
Τυχαία Θέματα