Σε ύφεση η φωτιά στην Κερατέα – Έρευνες για το ενδεχόμενο εμπρησμού (video)

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην Κερατέα καθώς η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει καίγοντας σπίτια, οδηγώντας σε εκκένωση οικισμών και τον δήμο Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, βρίσκεται σε ύφεση.

Η κατάσταση βελτιώθηκε από τη στιγμή που έπεσαν οι άνεμοι κατά τις βραδινές ώρες.

Αργά το απόγευμα αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία των λεωφόρων Αθηνών

– Σουνίου και Καραμανλή, που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου από το ύψος της λεωφόρου Καλυβίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο και από το ύψος του οικισμού Παλαιάς Φώκαιας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, καθώς και από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής, επίσης προς Αθήνα.

Παράλληλα, άνοιξε ο δρόμος στη Λεωφ. Καραμανλή, από το ύψος του Grand Resort, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο.

Ερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς

Την ίδια στιγμή με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού Αττικής για την εξιχνίαση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού, για την εξιχνίαση των αιτιών της #πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 9, 2020

Το μέτωπο της φωτιάς ήταν πολύ μεγάλο, είχαν εκκενωθεί οικισμοί, ενώ η φωτιά άγγιξε την Ανάβυσσο, λόγω των πολύ δυνατών ανέμων.

Σύμφωνα με τον Δήμο Σαρωνικού, είχε δοθεί η εντολή να εκκενωθεί η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε στείλει και νέο προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να εκκενωθεί προληπτικά η Ανάβυσσος.

Έκτακτη σύσκεψη 

Λόγω της πολύ κρίσιμη κατάστασης ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου Φιλίππου ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδική μέριμνα για όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για όσους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Καλυβίων, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, λόγω της πυρκαγιάς.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Σαρωνικού, το Κέντρο Υγείας Καλυβίων είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ τα ΚΑΠΗ Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας παραμένουν ανοιχτά για όσους έχουν ανάγκη.

Ακόμη έχει κινητοποιηθεί και ξενοδοχειακή μονάδα επί της Αθηνών-Σουνίου (Alexander Beach Hotel), η οποία βρίσκεται σε ασφαλές σημείο και θα φιλοξενήσει όσους κατοίκους έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Έως την Κρήτη ο καπνός από την Κερατέα

Ο καπνός από την πυρκαγιά στην Κερατέα έφτασε έως τις βορειοδυτικές ακτές της Κρήτης και ήταν ορατός από τον ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-1, όπως φαίνεται στη σχετική εικόνα που ελήφθη το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα