Σε «σκληρές» οικονομικές κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας προσανατολίζεται ο Τραμπ

Εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου και απαγόρευση πτήσεων μεταξύ των κυρώσεων που εξετάζει ο Τραμπ για τη Β. ΚορέαΈχει ζητήσει λεπτομερές σχέδιο από ομάδα αμερικανών συμβούλων

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες ότι ο αμερικανός πρόεδρος σκέφτεται έντονα να προχωρήσει στην επιβολή σκληρών οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται ενδεχόμενο εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου,

απαγόρευση πτήσεων του εθνικού της αερομεταφορέα στο εξωτερικό, διενέργεια ελέγχων σε εμπορικά πλοία που διαθέτουν τη σημαία της, αλλά και πιθανή δίωξη των κινεζικών τραπεζών που συναλλάσσονται με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Ο Τραμπ έχει ζητήσει από ομάδα συμβούλων του για την εθνική ασφάλεια, να σχεδιάσουν ένα διμερές πλαίσιο διεθνών κυρώσεων κατά της Πιονγιάνγκ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απειλές από το πυραυλικό, και το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

«Υπάρχει ένα ευρύ πλαίσιο πιθανών μέτρων που μπορούν να εφαρμοστούν κατά του συνόλου των εμπορικών δραστηριοτήτων της Βόρειας Κορέας,» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters αμερικανός αξιωματούχος.

Από την άλλη μεριά, η αποστολή της αμερικανικής ναυτικής αρμάδας στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες ως προς το ενδεχόμενο διεξαγωγής προληπτικού επιθετικού πλήγματος από τις ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα