Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή Δ.Ε. Μεσσαπίων στην Εύβοια – Ζητήθηκε βοήθεια από την Ευρώπη

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην ΕύβοιαΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχήΈγινε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής ΠροστασίαςΈτοιμη η ΕΕ να συνδράμει στη μάχη με τις φλόγες

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τρίτης 13 Αυγούστου, η περιοχή Δ.Ε. Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Την ίδια στιγμή ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χώρα μας ζητάει οκτώ αεροσκάφη και

ήδη ανταποκρίθηκαν θετικά η Κροατία και η Ιταλία, από όπου ξεκινούν ήδη πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ αναμένεται απάντηση και από τις άλλες χώρες.

Έτοιμη η ΕΕ να συνδράμει στη μάχη με τις φλόγες

«Η ΕΕ κινητοποιεί άμεσα τα επιχειρησιακά μέσα της μετά το αίτημα της Ελλάδας για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Εύβοια», κάνει γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στην ίδια ανάρτηση, ο ευρωπαίος επίτροπος εκφράζει την αλληλεγγύη της ΕΕ, τονίζοντας πως η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η ΕΕ κινητοποιεί άμεσα τα επιχειρησιακά μέσα του #rescEU μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ελλάδα για αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες ώρες. #αλληλεγγύη

— Christos Stylianides (@StylianidesEU) August 13, 2019

Όπως έγινε γνωστό, στη χώρα θα έρθει ο ίδιος ο κ. Στυλιανίδης προκειμένου να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό για την κατάσταση αλλά και να ενημερώσει με τη σειρά του για την ευρωπαϊκή βοήθεια.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα