Σε εξέλιξη η τετραμερής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Στο ξενοδοχείο Hyatt Regency συνεδριάζουν ο Αλέξης Τσίπρας, η Βιόριτσα Ντάντσιλα, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Μπόϊκο ΜπορίσοφΗ ατζέντα των συζητήσεων της τετραμερούς στη Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει: περιφερειακές εξελίξεις, συντονισμό ενόψει της Συνόδου των 16+1, έργα υποδομών/μεταφορών/ενέργειαςΣτο πλαίσιο της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί
συνάντηση των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Χρήστος Σπίρτζης

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης η 4η τετραμερής σύνοδος Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, υποδέχθηκε κατά σειρά την πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα, τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόϊκο Μπορίσοφ, και στη συνέχεια άρχισαν οι εργασίες της τετραμερούς.

Τη σημασία που έχει η Συμφωνία των Πρεσπών για το μέλλον της περιοχής, επισήμαναν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αλέξης Τσίπρας, Μπόικο Μπορίσοφ, Βιόριτσα Ντάντσιλα και Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη διάρκεια της Τετραμερούς Συνόδου.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στη Σύνοδο “16+1” που θα γίνει το Σάββατο στη Σόφια και στη Διαδικασία του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Ιουλίου στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας για πρώτη φορά.

Οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα ενός “δαχτυλιδιού” συνδυασμένων οδικών, σιδηροδρομικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και μεταφορών στην περιοχή.

Με τη σύνοδο, ο ρόλος της Θεσσαλονίκης ως διπλωματικό και οικονομικό κέντρο αναβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα