Σε απεργιακό κλοιό η χώρα Παρασκευή και Δευτέρα – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Παρασκευή: Χωρίς μετρό και τρόλεϊ η Αθήνα – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Απεργούν οι γιατροί – Στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤΔευτέρα: Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο λεωφορείων, τρόλεϊ και ΗΣΑΠΣτάση εργασίας
των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας – Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥΣτάση εργασίας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία – Απέχουν δικαστές και εισαγγελείς τη Δευτέρα

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν την Παρασκευή και τη Δευτέρα εργαζόμενοι και συνδικάτα που διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, που σηματοδοτεί προϋπόθεση για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης.

Βασικά ζητήματα για τα οποία έχει σηκωθεί θύελλα αντιδράσεων είναι η ρύθμιση για τις απεργίες, αλλά και οι πλειστηριασμοί.

Δείτε επίσης: Απεργία σε μετρό, τρόλεϊ και τραμ την Παρασκευή – Ποιοι άλλοι κλάδοι απεργούν

Αναλυτικά:

Παρασκευή

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας καθώς οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Ταυτόχρονα, τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία δηλώνει «αλληλέγγυα στο κύτταρο του συνδικαλισμού, που είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία».

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Οι συρμοί του μετρό και του τραμ θα είναι ακινητοποιημένοι ολόκληρη την ημέρα ενώ τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ δεν θα εκτελούνται από τις 12:00 έως τις 15:00. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων και διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στην Ομόνοια.

Δευτέρα

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία οι εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου.

Μέσα Μεταφοράς

Την ίδια ώρα, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο λεωφορείων, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ. Ακόμα, αναμένεται να επηρεαστούν πτήσεις από και προς ελληνικά αεροδρόμια, καθώς θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Απεργεί η ΑΔΕΔΥ

Σε συμμετοχή στη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει, από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου, αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, καλεί η ΑΔΕΔΥ.

Δείτε επίσης: Στάση εργασίας των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα

Ακόμα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 17:00 στο Σύνταγμα.

Απέχουν δικαστές και εισαγγελείς

Τέλος, αποχή των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων της χώρας, από τις 09:00 έως τις 11:00, αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Δείτε επίσης: Πανελλαδική στάση εργασίας δικαστών και εισαγγελέων τη Δευτέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα