«Σχεδιασμένη και προειλημμένη η απόφαση της ΝΔ σχετικά με την ΕΡΤ», δήλωσε ο Παππάς (video)

Για προσχεδιασμένη και προειλημμένη απόφαση της ΝΔ απέναντι στην ΕΡΤ έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών, Νίκος Παππάς μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

«Πρόκειται για μια στρατηγική απέναντι στον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα που τη μία φορά παίρνει την έκφανσή της ως κατασυκοφάντηση, την άλλη λέει ότι θα μειώσει στο μισό το ανταποδοτικό τέλος δηλαδή να μην μπορεί η ΕΡΤ

να κάνει μυθοπλασία και να αγοράζει ξένες σειρές για τους τηλεθεατές και επίσης να μην έχει αθλητικό πρόγραμμα και το ποδόσφαιρο» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παππάς και ο ίδιος είχε γίνει δέκτης ακραίου σχολίου από σχολιαστή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Τον αποκάλεσε «φασίστα» το κανάλι την εποχή που ήταν στην κορύφωσή της η σύγκρουση με τις τηλεοπτικές άδειες, δύο χρόνια πριν, ωστόσο δεν έκανε αποχώρησε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ από το κανάλι, κάθε άλλο.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε αναμενόμενη η εξέλιξη το εμπάργκο της Ν.Δ. στην ΕΡΤ διότι είχε ακουστεί ότι θα γινόταν. Εκτίμησε ότι δεν ήταν σοβαρή αιτία αυτή που επικαλέστηκε η Ν.Δ. ήταν απλώς μία αφορμή που την επικαλέστηκαν και την κατασκεύασαν.

Σημείωσε επίσης πως στην ΕΡΤ ακούγονται κριτικές ακόμα και ανοίκειες κατά κυβερνητικών στελεχών ή του Πρωθυπουργού. Αυτή είναι η δημόσια τηλεόραση. Έχω υποστεί και εγώ κριτική που την καλωσορίζω κιόλας. Υποστήριξε ότι όταν «η ίδια η Ν.Δ. έχει συσχετίσει το πρόγραμμά της με πρακτικές κάποιων δικτατοριών όταν γίνεται αναφορά από κάποιο δημοσιογράφο να σηκώνεται τέτοιος θόρυβος».

«Θα μπορούσε και αντιπαράθεση να κάνει με τον ίδιο το δημοσιογράφο αν είχε τέτοιο θέμα. Αφορμή για να ξεδιπλωθεί η πολιτική της Ν.Δ. απέναντι στη ΕΡΤ που επιθυμεί να την κλείσει». Απαντώντας στο γιατί να επιθυμεί να την κλείει ο κ. Παππάς απάντησε: «ανατριχίλα πιάνει τη Ν.Δ. με οτιδήποτε δημόσιο όπως για παράδειγμα με το ασφαλιστικό. Όταν εκπέμπεις στην δημόσια συχνότητα όποιο κανάλι και αν είναι και το Σύνταγμα και ο νόμος 4339 έχει πολύ αυστηρούς κανόνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα