Σάλος στην Ιταλία, ρατσιστική επίθεση στον Κουλιμπαλί – Τέσσερις μαχαιρωμένοι οπαδοί της Νάπολι

Το σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στην Ίντερ και τη Νάπολι (1-0) για το ιταλικό πρωτάθλημα την Τετάρτη (26/12) σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια , καθώς τέσσερις οπαδοί των φιλοξενούμενων μαχαιρώθηκαν έξω από το γήπεδο, ενώ ο Καλιντού Κουλιμπαλί υπήρξε θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Κάτι που έχει προκαλέσει σάλο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στάθηκε στο πλευρό του σενεγαλέζου στόπερ, ενώ συγγνώμη ζήτησε ο δήμαρχος του Μιλάνου.

Για μία ακόμη φορά ο αμυντικός των «παρτενοπέι» έγινε βρέθηκε στο στόχαστρο των ανεγκέφαλων της κερκίδας. Ο Κουλιμπαλί αποβλήθηκε με δύο κίτρινες στο 80′ κι έγινε δέκτης ρατσιστικών σχολίων από οπαδούς των «νερατζούρι» στο «Τζουσέπε Μεάτσα».

Μετά το τέλος του αγώνα έγραψε, μάλιστα, στον λογαριασμό του στο Instagram: «Λυπάμαι για την ήττα και κυρίως γιατί άφησα τους αδελφούς μου. Αλλά είμαι περήφανος για το χρώμα του δέρματός του. Είμαι Γάλλος, Σενεγαλέζος, Ναπολιτάνος: άνθρωπος».

Να αναφέρουμε ότι σημειώθηκαν και συμπλοκές έξω από το γήπεδο πριν από τον αγώνα. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, υπήρξαν τέσσερις μαχαιρωμένοι οπαδοί της Νάπολι, με έναν 43χρονο να είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Italy: Several fans stabbed in fight!#ultrastifo #tifosi #scontri #riots #napoli | InterNapoli 26.12.2018 https://t.co/wZbliw99Wl pic.twitter.com/MK7wcK9KIt

— Ultras-Tifo (@UltrasTifo) 27 Δεκεμβρίου 2018

Στο πλευρό του Κουλιμπαλί ο Ρονάλντο: Λέμε όχι στον ρατσισμό

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κριστιάνο Ρονάλντο στέκεται στο πλευρό του Καλιντού Κουλιμπαλί. Ο πορτογάλος άσος καταδίκασε όσα συνέβησαν σημειώνοντας πως ο ρατσισμός δεν έχει θέση ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε στην κοινωνία.

«Στον κόσμο και στο ποδόσφαιρο πάντα επιθυμώ παιδεία και σεβασμό. Όχι στον ρατσισμό και σε κάθε διάκριση» ήταν το μήνυμα του Ρονάλντο, ο οποίος ανέβασε μια φωτογραφία του μαζί με τον Κουλιμπαλί από αγώνα της Γιουβέντους με τη Νάπολι.

Ζήτησε συγγνώμη από τον Κουλιμπαλί ο δήμαρχος του Μιλάνου

O δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέλε Σάλα, ο οποίος είναι και υποστηρικτής της Ίντερ, ζήτησε συγγνώμη από τον Καλιντού Κουλιμπαλί για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών των «νερατζούρι».

Συγκεκριμένα, έγραψε στα social media: «Πήγα στο γήπεδο και γύρισα με πληγωμένη καρδιά γιατί ήταν πραγματικά ντροπή όσα ακούστηκαν για τον Κουλιμπαλί. Ήταν ντροπή απέναντι σε έναν τόσο καλό αθλητή όπως είναι ο Κουλιμπαλί. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να τονίσουμε αυτό το πρόβλημα του ρατσισμού στην κοινωνία μας…

Εγώ προσωπικά, θα ξαναπάω στο γήπεδο, όμως, αν ακούσω ξανά κάτι ρατσιστικό, θα σηκωθώ να φύγω! Θα το κάνω για μένα. Ξέρω ότι οι άλλοι δεν θα νοιαστούν καθόλου, αλλά θα το κάνω. Ζητώ συγγνώμη από τον Καλιντού και θα ήθελα πολύ να βάλουμε αρχηγό στην ομάδα μας τον Ασαμόα στο παιχνίδι με τη Νάπολι, σε μια μικρή ένδειξη συμπαράστασης».

Sala says sorry for Koulibaly chants. Game shd have been suspended says FIGC prosecutor https://t.co/Jj6SPkal9e

Ansa English News (@ansa_english) 27 Δεκεμβρίου 2018

Cori razzisti a Koulibaly, Sala chiede scusa: “Atto vergognoso” https://t.co/Bfw1qPa7mg pic.twitter.com/k629nKsUPP

Today (@Today_it) 27 Δεκεμβρίου 2018

Once again in Italian football. Player is racially abused, referee fails to act, player is angry and gets sent off.

The same cycle again and again.https://t.co/C67dKdaPgA

— Fare (@farenet) 27 Δεκεμβρίου 2018

Inter-Napoli, scontri tra tifosi: un interista di 35 anni ricoverato in condizioni gravi https://t.co/Izb8sdLZbk pic.twitter.com/hLGaDRfGXe

— FansCalcio.it (@FansCalcio) 27 Δεκεμβρίου 2018

Inter-Napoli, quattro tifosi accoltellati vicino San siro https://t.co/SV1bXuUmt3 pic.twitter.com/D1BHaqZ2BH

— FansCalcio.it (@FansCalcio) 27 Δεκεμβρίου 2018

Inter-Napoli, 4 tifosi accoltellati vicino allo stadio Meazza #milano https://t.co/8Fc7DjX5o7 pic.twitter.com/le4he5PzUe

— Tgcom24 (@MediasetTgcom24) 26 Δεκεμβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα