Σάλος με τον αλβανικό αετό στο Σερβία – Ελβετία: Προβληματιμός από FIFA (video)

Η Σερβία αντιμετώπισε την Ελβετία και το παιχνίδι είχε εξαρχής και πολιτικό χαρακτήρα, με τους Κοσοβάρους που αγωνίζονται στη δεύτερη. Όταν, μάλιστα, ο Τζάκα ισοφάρισε με γκολάρα σε 1-1 το πανηγύρισε, κάνοντας τον αλβανικό αετό, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Shaqiri and Xhaka both celebrating the winner with the Albanian eagle in front of the Serbian fans. pic.twitter.com/8KBezkMUpx

— Glinner is a TERF (@BoalsGoals) 22 Ιουνίου 2018

Μάλιστα, ετά το γκολ του Σακίρι, που έγραψε και το τελικό σκορ, οι δύο παίχτες πήγαν στο κόρνερ και σχημάτισαν με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό».

Σημειώνεται ότι ο Σακίρι παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο φορώντας παπούτσια με τις σημαίες της Ελβετίας και του Κοσόβου.

XHAKA YOU BEAUTY! It’s a SENSATIONAL equaliser from the midfielder. #SRB #SUI #WorldCup pic.twitter.com/3kzdmXIm3b

— FootyMatrix ⚽ (@Footy_Matrix) 22 Ιουνίου 2018

Προβληματισμένη η FIFA

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία απαγορεύει τα πολιτικά μηνύματα στο ποδόσφαιρο και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε τιμωρία των παικτών.

Οι ποδοσφαιριστές επιχείρησαν με δηλώσεις τους να υποβαθμίσουν το επεισόδιο, λέγοντας πως απλά πανηγύρισαν την ανατροπή που πέτυχε η Ελβετία. «Νομίζω ότι ήταν απλώς συγκίνηση. Είμαι πολύ χαρούμενος με το γκολ, τίποτα άλλο. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μιλήσουμε άλλο γι’ αυτό τώρα», δήλωσε ο Σερντάν Σακίρι, σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους. Ωστόσο, ο 26χρονος άσος στο ένα από τα δύο παπούτσια του είχε τη σημαία του Κοσόβου

Ο προβληματισμός στη FIFA είναι έντονος, καθώς υπήρξε και συνέχεια, μιας και ο αρχηγός της Ελβετίας Στέφαν Λιχτστάινερ, αν και δεν έχει καμία σχέση με το Κοσσυφοπέδιο, φωτογραφήθηκε κάνοντας το σήμα του «αλβανικού αετού». «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας ψυχολογικά για εκείνους. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο. Είχαν πόλεμο, εγώ τους καταλαβαίνω, είναι μέρος της ζωής και πριν το παιχνίδι είχαν προκληθεί», επισήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα