Ρεκόρ κρατήσεων Γερμανών τουριστών – Πρώτη η Ελλάδα σε προτίμηση στην Αυστρία

Οι κρατήσεις Γερμανών τουριστών προς την χώρα μας βρίσκονται σε επίπεδο ρεκόρ και αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμα και τις αφίξεις του 2015 αναφέρει ο Γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Χαρακτηρίζει μάλιστα «αχτίδα ελπίδας για τον σημαντικότερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας» το ρεκόρ κρατήσεων των Γερμανών τουριστών.

«Παρά την προσφυγική κρίση και τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις φόρων, οι Γερμανοί παραμένουν πιστοί στην Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα.

«Οι κρατήσεις

είναι υψηλότερες από εκείνες του 2015» δήλωσε εκπρόσωπος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ταξιδιών (DRV) .

Μείωση κρατήσεων παρατηρείται, σύμφωνα με την DRV, κυρίως για τα νησιά Κω και Σάμο, όπου βρίσκονται ακόμα πολλοί πρόσφυγες. «Αντίθετα, η ζήτηση για την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, νησιά τα οποία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή στους Γερμανούς, βαίνει αυξανόμενη», όπως πρόσθεσε.

Επίσης και η GfK, η μεγαλύτερη εταιρεία έρευνας αγοράς παγκοσμίως με έδρα τη Νυρεμβέργη, κατέγραψε υψηλά διψήφια ποσοστά αύξησης των Γερμανών τουριστών προς την Ελλάδα, τον Απρίλιο. Αντίθετα, διαπιστώνει ότι η τουριστική ροή προς την Τουρκία και την Αίγυπτο έχει σαφώς μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Η Ελλάδα αντικαθιστά την Τουρκία και στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών και είναι πλέον πρώτη, με δεύτερη την Ισπανία. Ακολουθούν η Ιταλία, η Κροατία και μόλις στην πέμπτη θέση βρίσκεται πλέον η Τουρκία» όπως είπε η Κατρίν Λίμπελ, εκπρόσωπος τύπου της TUI Αυστρίας, στην εφημερίδα KURIER της Βιέννης.

Keywords
Τυχαία Θέματα