Ράλι Ντακάρ: Στο νοσοκομείο ο Ρόμα, νικητής της τρίτης ειδικής ο Αλ Ατίγια (εικόνες – video)

Ο Νάνι Ρόμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λίμα, μετά από ατύχημα που είχε 1 χλμ. πριν τον τερματισμό της τρίτης ειδικής διαδρομής του φετινού Ράλι Ντακάρ.

Ο οδηγός της Mini έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, προσπαθώντας να αλλάξει κατεύθυνση στην έρημο του Περού. Αυτό έπειτα από μερικά σφοδρά ντελαπαρίσματα κατέληξε με τον ουρανό στο έδαφος πριν επιστρέψει στην κανονική του θέση.

Ο συνοδηγός του, Άλεξ Χάρο, δεν αντιμετώπισε

κανένα πρόβλημα, ενώ όπως φαίνεται και στο video, βοήθησε τον εμφανώς ζαλισμένο και καταπονημένο Ρόμα πριν ασχοληθεί με το αυτοκίνητο. Το πλήρωμα κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό της ειδικής χάνοντας πολύ χρόνο, ωστόσο δεν μπόρεσε να συνεχίσει μέχρι το μπιβουάκ που απείχε άλλα 200 χλμ. περίπου.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ελαφρά διάσειση και καταπόνηση του λαιμού του ισπανού οδηγού και έτσι ο Ρόμα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Λίμα. Είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα.

Nani Roma suffered a nasty crash. Fortunately, he was able to complete the stage and was quickly attended by the staff of the #Dakar2018.
// El campeón español Nani Roma sufrió un accidente muy serio. Afortunadamente, pudo completar la etapa y fue rápidamente atendido. pic.twitter.com/bcqdlSwTd2

DAKAR RALLY (@dakar) 8 Ιανουαρίου 2018

Νικητής στην ειδική για τα αυτοκίνητα ήταν ο Νάσερ Αλ Ατίγια, που πήρε με το Toyota τη δεύτερη νίκη του φέτος, μετά την εναρκτήρια ειδική και δεύτερος έφτασε στο φινάλε της ειδικής ο Στεφάν Πετερανσέλ, ο οποίος χάρη σε αυτή τη θέση ανέβηκε στην κορυφή της γενικής με το Peugeot 3008 DKR. Σάινθ, Ντεσπρές και Λεμπ ακολούθησαν με τα υπόλοιπα τρία Peugeot στην γενική, με τον Ντεσπρές να βρίσκεται δεύτερος γενικής, εμπρός από τον Αλ Ατίγια.

Το φετινό Ντακάρ πάντως χαρίζει ήδη δύσκολες στιγμές στα πληρώματα των αυτοκινήτων τουλάχιστον καθώς στο τέλος της τρίτης ειδικής έφτασαν μόλις 44 αυτοκίνητα, λιγότερα από τα μισά από όσα ξεκίνησαν μόλις προχτές.

Στις μοτοσυκλέτες, ο Σαμ Σάντερλαντ συνέχισε ακάθεκτος παίρνοντας τη δεύτερη νίκη του στις τρεις πρώτες ειδικές. Ο αναβάτης της ΚΤΜ ανέπτυξε μάλιστα και διαφορά χάρη στην καλή επίδοση της σημερινής ημέρας. Στην γενική τον ακολουθούν ο Κέβιν Μπεναβίντες με Honda και ο Χιλιανός, Πάμπλο Κουινταλίγια, με Husqvarna.

​Στην κατηγορία των φορτηγών, μετά τον Λοπρές με Tatra και τον Νικολάεφ με ΚΑΜΑΖ ήταν η σειρά του Φεντερίκο Βιγιάγκρα με το φορτηγό της Iveco να πάρει τη νίκη σήμερα. Αυτό πάντως του έδωσε απλώς την ευκαιρία να πλησιάσει τον πρωτοπόρο της γενικής Νικολάεφ σε απόσταση εννέα λεπτών.

Στα ATV, ο Ιγκνάσιο Κασάλες είναι ασταμάτητος έχοντας τρεις νίκες μέχρι στιγμής και στην κατηγορία των χωμάτινων μπάγκις, ο Ουρίμπε έγινε ο τρίτος διαφορετικός νικητής στη μάχη των Can-Am με τα Polaris.

(gazzetta.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα