Πυροβολισμοί στο Άμστερνταμ: Τουλάχιστον ένας νεκρός και δύο τραυματίες (εικόνες – video)

Τουλάχιστον ένας νεκρός και περισσότεροι από δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός επεισοδίου με πυροβολισμούς που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Γκρότε Βιτενμπούργκερστράατ, στο Άμστερνταμ.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που άνοιξε πυρ σε κεντρικό δρόμο της ολλανδικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με το RT, το θύμα είναι ένα ένας έφηβος, χωρίς να επιβεβαιώνεται επίσημα από την ολλανδική αστυνομία.

Επί τόπου έσπευσαν πολλά περιπολικά και ασθενοφόρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας De Telegraaf.

Μέχρι στιγμής, ανεπίσημα η αστυνομία

του Άμστερνταμ δεν συνδέει το περιστατικό με τη διεθνή τρομοκρατία.

Grote Wittenburgerstraat / Centrum Oost: schietincident, meerdere schoten gelost, meerdere slachtoffers. Meer info volgt zsm. Plaats delict afgezet.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) 26 Ιανουαρίου 2018

Schietincident Grote Wittenburgerstraat:

1 persoon is overleden, 2 andere personen zijn met onbekend letsel naar ziekenhuizen overgebracht.
Recherche is uitgebreid onderzoek gestart.
Er zijn 2 PD’s ingericht en straten zijn afgezet. Meer info volgt indien beschikbaar.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) 26 Ιανουαρίου 2018

«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίες, ένας άνδρας και μια νεαρή γυναίκα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από ένα ένοπλο περιστατικό στην Γκρότε Βιτενμπούργκερστράατ, στο κέντρο της πόλης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Άμστερνταμ, Λέο Ντόρτλαντ.

«Αυτό σίγουρα δεν είναι μια επίθεση, αλλά μια εγκληματική ενέργεια», τόνισε, προσθέτοντας πως η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον ή τους δράστες.

Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν αρκετούς πυροβολισμούς και είδαν έναν άνδρα με κουκούλα να τρέπεται σε φυγή, μετέδωσαν ολλανδικά ΜΜΕ, ενώ πηγές τόνισαν ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Ο Ντόρτλαντ δήλωσε ότι οι αρχές έχουν ξεκινήσει ευρεία έρευνα, τονίζοντας ότι οι δρόμοι της περιοχής έχουν αποκλειστεί.

«Η αστυνομία συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων και συλλέγει δακτυλικά αποτυπώματα στη σκηνή του εγκλήματος», συμπλήρωσε.

À #Amsterdam, une fusillade a fait au moins un mort et deux blessés, rapporte la police. Les services d’urgence sont arrivés en force sur le lieu de la fusillade rue Grote Wittenburgerstraat​ https://t.co/OxVyLUECO2 pic.twitter.com/8tRyJ1cKfW

— Radio-Canada Info (@RadioCanadaInfo) 26 Ιανουαρίου 2018

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, De Telegraaf, Politie Amsterdam

Φωτογραφίες: De Telegraaf

Βίντεο: Radio-Canada Info

Keywords
Τυχαία Θέματα