Πυρκαγιά σε καταυλισμό σεισμόπληκτων στο Αίγιο (εικόνες)

Σκηνές κόλασης έζησαν οι κάτοικοι του καταυλισμού του Τριαντείου αλλά και της Κουλούρας και της Ράχης, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι σε κοντέινερ και γρήγορα επεκτάθηκε στα γειτονικά «σπιτάκια» από λαμαρίνα, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου με πάνω από 10 οχήματα και πολλαπλάσιο αριθμό πεζοπόρου τμήματος, προσπαθώντας υπό αντίξοες συνθήκες (ζέστη και ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι) να περιορίσουν τη φωτιά. Αλλεπάλληλες εκρήξεις, προφανώς από γκαζάκια και ντεπόζιτα οχημάτων

που παραδόθηκαν στις φλόγες, έκαναν το σκηνικό ιδιαίτερα τρομακτικό για τους περίοικους, αρκετοί εκ των οποίων έσπευσαν να βοηθήσουν ώστε να μειωθεί η ένταση της πυρκαγιάς και βεβαίως να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.

Γύρω στις 15.00 πλέον η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ κλήθηκε από την Πάτρα ώστε να αποκλειστεί η ελάχιστη περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου οποιουδήποτε μπορεί να βρισκόταν στο σημείο της φωτιάς.

Η πυρκαγιά άφησε πίσω της μεγάλες υλικές ζημιές σε 8 κοντέινερ που κάηκαν ολοσχερώς, καθώς και σε 2-3 παρκαρισμένα οχήματα και αναμένεται να «ανοίξει» νέο κύκλο συζητήσεων και πρωτοβουλιών για να απομακρυνθούν πλέον τα λαμαρινένια σπίτια, που πριν από 22 χρόνια στήθηκαν για να εξυπηρετήσουν «πρόσκαιρες» ανάγκες σεισμοπλήκτων οικογενειών.

Τέσσερις πυροσβέστες, όπως αναφέρουν πληροφορίες, από τοπικά ΜΜΕ, οι οποίοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Τα αίτια του συμβάντος θα ερευνήσει το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Αιγίου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, «τα περισσότερα από τα κοντέινερ που καταστράφηκαν ήταν άδεια, ή χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί χώροι».

Όσον αφορά τις δύο οικογένειες που έμειναν χωρίς στέγη λόγω της φωτιάς, ο δήμος «θα αναλάβει εκείνα που πρέπει».

Σχετικά με τον καταυλισμό, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕΜΠΕ ότι «λειτούργησε μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε το Αίγιο τον Ιούνιο του 1995 σε ακίνητο που ανήκει σε ίδρυμα και σήμερα εξακολουθούν να κατοικούν νόμιμα μέσα σε αυτόν, περίπου 25 οικογένειες».

Επίσης, ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «ο δήμος έχει προσφερθεί να νοικιάσει σπίτια για να μείνουν αυτές οι οικογένειες και μάλιστα να πληρώνει το ενοίκιο για πέντε χρόνια».

Τα κοντέινερ που υπάρχουν μέσα στον καταυλισμό, σύμφωνα με τον δήμαρχο φθάνουν τα 40 και ανήκουν στην υπηρεσία αποκατάστασης σεισμοπλήκτων. Μάλιστα, «έχουμε ζητήσει με συνεχή έγγραφα να απομακρυνθεί ο καταυλισμός από το Αίγιο, διότι εκπλήρωσε τον σκοπό για τον οποίο είχε δημιουργηθεί» σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Πηγή: filodimos.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα