Πυρά φανατικών μουσουλμάνων σε Πακιστάν και Ιράν κατά Γαλλίας και του περιοδικού Charlie Hebdo

Ογκώδεις διαδηλώσεις φανατικών μουσουλμάνων πραγματοποιήθηκαν για μία ακόμα ημέρα στο Πακιστάν και στο Ιράν. Χιλιάδες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για την αναδημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ από το σατιρικό γαλλικό περιοδικό «Charlie Hebdo» την Τετάρτη (02/09) με αφορμή της έναρξης της δίκης των τρομοκρατών που αιματοκύλησαν τα γραφεία του περιοδικού το 2015.

Words & Cartoon only hurt

the Goons & the Hoons.
This protest about Prophet Mohammed will only end in more hardship. Iran Khan hasn’t helped Pakistan 1 little bit.
Tens of thousands in Pakistan protest Charlie Hebdo’s reprint of Prophet Mohammed cartoon. https://t.co/eHIZuX78H2

— Tony Baloney (@KirklandTony) September 8, 2020

Συνθήματα εκδίκησης σε βάρος της Γαλλίας

Οι διαδηλώσεις στο Πακιστάν ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, μία ημέρα μετά την αναδημοσίευση των σκίτσων, προσελκύοντας μεγάλα πλήθη αφοσιωμένων Μουσουλμάνων για να καταδικάσουν τις γελοιογραφίες. Ακούστηκαν συνθήματα εκδίκησης σε βάρος της ηγεσίας του περιοδικού αλλά και της Γαλλίας συνολικά. Την Τρίτη (08/09) το ισλαμικό κόμμα του Πακιστάν διοργάνωσε άλλη μία μεγάλη διαδήλωση στην Πεσαβάρ. Υπολογίζεται πως πάνω από 10.000 μουσουλμάνοι συμμετείχαν στην εκδήλωση χωρίς φυσικά να τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Το πλήθος συγκεντρώθηκε, μάλιστα, από νωρίς το πρωί και έκανε ολονυκτία μέχρι το πρωί της Τετάρτης (09/09).

Je viens de lire que l’#Iran a condamné la republication des caricatures de Mahomet par @Charlie_Hebdo_
Je vous propose qu’on diffuse largement cette Une à chaque fois qu’un État ou que des groupes la condamnent ou expriment des menaces #JeSuisCharlie #IranTerroriste pic.twitter.com/t1EBF01dcG

— Mohamed Sifaoui (@Sifaoui) September 6, 2020

«Δε θα είναι αδικαιολόγητη η αντίδραση»

«Εάν οι μη μουσουλμάνοι χρησιμοποιούν ισλαμικά σύμβολα για να διαπράξουν βλάσφημες πράξεις, η αντίδραση του λαού μας δεν πρέπει να κηρυχθεί αδικαιολόγητη», δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος, Maulana Fazl-ur-Rahman.

Η απόφαση του περιοδικού πυροδότησε επίσης μια οργισμένη αντίδραση σε άλλες μουσουλμανικές χώρες. Την Τρίτη (08/09), ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei χαρακτήρισε την επανεμφάνιση των προσβλητικών εικόνων ως «ασυγχώρητη αμαρτία», προσθέτοντας ότι δείχνει ξεκάθαρα «εχθρότητα και κακόβουλη μνησικακία» εναντίον του Ισλάμ.

The grave & unforgivable sin committed by a French weekly in insulting the luminous & holy personality of Prophet (pbuh) revealed, once more, the hostility & malicious grudge harbored by political & cultural organizations in the west against Islam & the Muslim community.

— Khamenei.ir (@khamenei_ir) September 8, 2020

Η «Charlie Hebdo» επανακυκλοφόρησε τα αμφιλεγόμενα σκίτσα σηματοδοτώντας την έναρξη της δίκης 14 υπόπτων, που συνδέονται με τις επιθέσεις του 2015 στα γραφεία του περιοδικού και στο σούπερ μάρκετ Hyper Cacher που συνολικά κόστισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

REEDICIÓN DE LAS CARICATURAS | Charlie Hebdo: manifestaciones en Pakistán e Irán y éxito en Francia https://t.co/1exOKLZPtw

— Mediterráneo (@epmediterraneo) September 5, 2020

1b) Proteste 1000er gg #CharlieHebdo und die erneute Veröffentlichung der Mohammed Karikaturen am 2. Sep 2020 in:
-Pakistan (angeführt von der Islamisten Partei
Tehreek-e-Labbaik (TeL))
-Iran
-Türkei
-Ägypten https://t.co/8wLkwQ6UrC

— Mila (@Milatrud11) September 7, 2020

The Most Important Quran Verse You’ve Never Read https://t.co/cmOdGsh9um via @YouTube #CharlieHebdo #Islam #Islamophobia #Egypt #KSA #UAE #Iraq #Bahrain #Iran #Pakistan #Indonesia #Bangladesh #Algeria #Turkey #UK #Germany #India #Korea #SaudiArabia #Saudi #Oman #Qatar #Kuwait

— FreeThinker (@FreeThinker_90) September 9, 2020

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα