Πυρ και μανία ο Αγγελής στην κατάθεσή του για τη Novartis: «Διώξτε την Τουλουπάκη – Είναι ανεπαρκής»

Συνεχίζεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή για την Novartis. Ο αντιεισαγγελέας διαφθοράς εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση.

Όλα είναι παράνομα και στην υπόθεση Novartis έχει γίνει μια τρύπα στο νερό

Ο κ. Αγγελής εξέφρασε την

πλήρη διαφωνία του με τον τρόπο με τον οποίο διερευνήθηκε το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, αναφερόμενος και στις επαφές ΕλλάδαςΗΠΑ για το ζήτημα.

«Μια τρύπα στο νερό έχει γίνει στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Δεν έχουμε πάρει από τις ΗΠΑ κανένα απειροελάχιστα νόμιμο στοιχείο. Όλα είναι παράνομα. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να πει ένα νόμιμο αποδεικτικό μέσο που έχουμε κάνει. Κανένα. Άρα υπάρχει δόλος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε επίσης την κα. Τουλουπάκη ότι απέκρυπτε έγγραφα  της υπόθεσης

«Απέκρυπτε κάθε έγγραφο που λάμβανε η κυρία Τουλουπάκη και μου έφερε οκτώ έγγραφα χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου όταν τα ζήτησα. Αλλά τελικά κατάλαβα ότι μου απέκρυψε έγγραφα διότι ο κ.Τζουράς που είχε κάνει τις μεταφράσεις μου έδωσε περισσότερες μεταφράσεις από τα συνολικά έγγραφα! Η κυρία Τουλουπακη αρνείται να δώσει έγγραφα και λέει ότι είναι απόρρητα διότι εάν τα δώσει θα αποδειχθεί ο δόλος της στην υπόθεση. Εγώ ξέρω τουλάχιστον δύο που δεν έχουν σταλεί στους κ. Σοφουλάκη και Ζάχαρη» υποστήριξε.

Κεραυνοί κατά της Τουλουπάκη και αιχμές για Ρασπούτιν

«Η κυρία Ράικου κίνησε νομότυπη δικαστική συνδρομή που διέκοψε η κυρία Τουλουπάκη διότι δεν απάντησε στο αίτημα από τις ΗΠΑ πράγμα που το επεσήμανα στην κυρία Τουλουπάκη ότι παρανομεί. Υπήρχε κάποιος ισχυρότερος και η κυρία Τουλουπάκη μας έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια και εμένα και την κυρία Δημητρίου. Οι παρανομίες στη δικαστική συνδρομή είναι ο βασικός λόγος για τον ενδεχόμενο δόλο της κυρία Τουλουπακη σε κατάχρηση εξουσίας και του ηθικού αυτουργού» δήλωσε αιχμηρά και υποστήριξε ότι πρέπει να εκδιωχθεί από τη θέση της προκειμένου να γίνει σωστά η έρευνα για την υπόθεση Novartis.

«Απορώ γιατί η κ. Τουλουπάκη παραμένει σε αυτή την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή λέω ότι αν θέλετε να βρείτε άκρη στην υπόθεση Novartis , διώξτε την κ. Τουλουπάκη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι ανεπαρκής. Το έλεγα πολύ πριν της ανανεώσουν τη θητεία της. Το έγραψα σε υπόμνημά μου με στοιχεία. Απέκρυψαν όμως από το Συμβούλιο τα στοιχεία εναντίον της και ανανεώθηκε η θητεία. Το μόνο που έχει κάνει η κ.Τουλουπάκη στη Novartis  είναι μια τρύπα στο νερό».

Ο διάλογος με τον υπεύθυνο του FBI

Έκανε λόγο επίσης για έναν διάλογο που είχε με τον υπεύθυνο του FBI στην Αθήνα, Αριστείδη Παπαδάκο.

«Ρώτησα ποσά έγγραφα εστάλησαν δεν μου απάντησε και αρνήθηκε να μου δώσει. Σε ερώτηση για ευθύνη πολιτικών προσώπων μου είπε δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες, αλλά γνωρίζω ότι δεν υπάρχει ευθύνη πολιτικών και ο αμερικανός πρέσβης έχει ενημερώσει και τον κ. Κοντονή και τον κ. Καλογήρου» τόνισε.

Μάλιστα όπως είπε του είχε ζητήσει η κυρία Τουλουπάκη να ψάξει λογαριασμούς έλληνα πολιτικού που το παιδί του σπουδάζει στην Βοστόνη και ο αμερικανός πρέσβης είχε ενημερώσει τους υπουργούς Δικαιοσύνης.

«Μου είπε ακόμα ότι ο δικηγόρος που εμφανίζεται ως δικηγόρος μαρτύρων απειλεί μάρτυρες» κατέληξε.

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Αγγελής στη συνέχεια της κατάθεσής του ενέπλεξε τον τέως πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στην αποπομπή της κυρίας Τουλουπάκη στην οποία όπως λέει είχε συμφωνήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

«Πήγαμε στον Καλογήρου. Συμφώνησε με την αποπομπή της κυρίας Τουλουπάκη. Θα ενημερώσω τον από πάνω είπε ο Υπουργός. Αυτός πρέπει να εγκρίνει» είπε.

«Ποιος είναι ο παραπάνω; Η απάντηση που έδωσε ήταν ο πρωθυπουργός. Ο κ.Τζανακόπουλος διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πως μια τέτοια αποπομπή θα ήταν η καταστροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είπε η Παπασπύρου. Στην ίδια γραμμή ήταν και ο Ρασπούτιν. Περιμέναμε την έγκριση από Τσίπρα για την αποπομπή της κ. Τουλουπάκη, που ποτέ δεν ήρθε! Η κα. Παπασπύρου μας είπε ότι ο Πρωθυπουργός είναι σε δίλημμα να ακούσει τον Ρασπούτιν που του λέει ότι με την στρατηγική διώξεων θα κερδίσουμε τις εκλογές ή να διώξει την κυρία Τουλουπάκη» πρόσθεσε.

Στην συνέχεια ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι η κα. Παπασπύρου μετά την ανανέωση της θητείας Τουλουπάκη είπε πως «αντί να διώξει ο Τσίπρας την Τουλουπάκη λόγω πολιτικού κόστους θα διώξει τον Ρασπούτιν στον επόμενο ανασχηματισμό. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν».

Πηγή: Πυρ και μανία ο Αγγελής στην κατάθεσή του για τη Novartis: «Διώξτε την Τουλουπάκη – Είναι ανεπαρκής» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα