Ψάχνουν εγκλωβισμένους στα ερείπια της γέφυρας στη Γένοβα (εικόνες – video)

Ανείπωτη η τραγωδία στη ΓένοβαΕδώ και πάνω από 30 ώρες βρίσκονται τουλάχιστον 400 διασώστες στο σημείοΣε εθνικό πένθος η Ιταλία

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων τη Γένοβα για τον απεγκλωβισμό παγιδευμένων στα ερείπια της γέφυρας Μοράντι.

Παλεύουν με κάθε τρόπο να βρουν επιζώντες κάτω από τόνους μπετόν, καθώς και να απομακρύνουν αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί από την κατάρρευση της γέφυρας που έχει προκαλέσει το θάνατο 39 ανθρώπων.

Εδώ και πάνω από 30 ώρες βρίσκονται τουλάχιστον 400 διασώστες στο σημείο και ασταμάτητα συνεχίζουν τις προσπάθειές

τους.

#Genova #15ago crollo viadotto Morandi, prosegue senza sosta da 29 ore il lavoro dei 400 #vigilidelfuoco impegnati nelle operazioni di soccorso pic.twitter.com/MG1UlX8DYU

— Vigili del Fuoco (@emergenzavvf) 15 Αυγούστου 2018

Σε εθνικό πένθος η Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση θα κηρύξει εθνικό πένθος μετά την τραγωδία της Γένοβας, όπου κατέρρευσε μέρος οδογέφυρας του αυτοκινητόδρομου A 10. Την απόφαση έλαβε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, που επισκέφθηκε τους διασωθέντες στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίνο.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας, Τζοβάννι Τότι, ζήτησε την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ιδίως λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, επίσης, πριν από λίγο επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ακύρωση της ανάθεσης εκμετάλλευσης του δικτύου αυτοκινητοδρόμων στην ιδιωτική εταιρία Atlantia, του ομίλου Μπενετόν.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τους ρυθμούς της δικαιοσύνης», είπε ο Κόντε. Παράλληλα τόνισε ότι η πόλη της Γένοβας θα κηρυχθεί για δώδεκα μήνες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ορίσει ειδικό επίτροπο που θα ελέγχει τα έργα ανοικοδόμησης.

«Για την νέα ανάθεση εκμετάλλευσης του δικτύου αυτοκινητοδρόμων, η κυβέρνηση θα ορίσει σαφώς πιο αυστηρούς κανόνες», τόνισε τέλος ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα