Πρώτο μεταμνημονιακό μήνυμα από Βρυξέλλες – Δημοσιοποιούνται οι προβλέψεις της Κομισιόν

Οι φθινοπωρινές εκτιμήσεις της Κομισιόν για τους ρυθμούς ανάπτυξης των κρατών- μελών δίνονται στη δημοσιότηταΚρίσιμη ετυμηγορία των Βρυξελλών για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίαςΔείγμα των προθέσεων της Επιτροπής αναφορικά με την περικοπή ή όχι των συντάξεων

Την ετυμηγορία της Κομισιόν για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας περιμένουν σήμερα,Πέμπτη, κυβέρνηση και αγορές, με τη δημοσιοποίηση των πρώτων μεταμνημονιακών προβλέψεων της Κομισιόν για την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα,

η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει την Πέμπτη στη δημοσιότητα τις φθινοπωρινές προβλέψεις για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η σημερινή έκθεση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό δείγμα των προθέσεων της Επιτροπής αναφορικά με την περικοπή ή όχι των συντάξεων.

Ειδικό ενδιαφέρον που αφορά άμεσα και την τύχη των συντάξεων υπάρχει για το τι εκτιμά η Κομισιόν για τα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά κυρίως για την πορεία της ανάπτυξης το 2019, που διαμορφώνει και τους σχετικά κλάσματα των επιμέρους δεικτών.

Το πιο πιθανό είναι οι τεχνοκράτες της Επιτροπής να αναθεωρήσουν ελαφρώς προς τα πάνω την πρόβλεψή τους για τον επόμενο χρόνο, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε με τις προηγούμενες εκθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα