Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: Οι αντιμεταναστευτικές απόψεις κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη

Ολοένα περισσότερο έδαφος κερδίζει στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους ηγέτες Πολωνίας και Ουγγαρίας, η κοινή τους θέση για το μεταναστευτικό, παρά τις πιέσεις που ασκούν οι Βρυξέλλες και στις δύο χώρες.

“Ο άνεμος γυρνά προς την κατεύθυνσή μας” είπε, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Βουδαπέστη, ο νέος πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν “ενδείξεις σε ολοένα και

περισσότερες χώρες, στις διάφορες εκλογές” στις οποίες τα αντιμεταναστευτικά κόμματα αυξάνουν τα ποσοστά τους.

“Η μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχε, πρόκειται για θεαματική αποτυχία. Είναι σαφές ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν θέλουν τη μετανάστευση, μολονότι πολλοί ηγέτες εξακολουθούν να προωθούν αυτήν την πολιτική που έχει αποτύχει”, είπε από την πλευρά του ο ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν.

Η Ουγγαρία και η Πολωνία, που έχουν ταχθεί κατηγορηματικά κατά των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στην κατανομή των προσφύγων εντός των κόλπων της ΕΕ, παραπέμφθηκαν τον Δεκέμβριο, μαζί με την Τσεχία, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή αρνήθηκαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε ό,τι αφορά την υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων.

“Δεν θα αλλάξουμε τη μεταναστευτική πολιτική μας”, διαβεβαίωσε την Τετάρτη ο Μοραβιέτσκι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα