«Ήρωας» της επίθεσης του Μάντσεστερ αντί να βοηθάει… έκλεβε

Την τσάντα και το κινητό τηλέφωνο θυμάτων της επίθεσης του Μάντσεστερ παραδέχτηκε πως έκλεψε ένας άστεγος που προσποιείτο ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Δείτε επίσης: Έκρηξη στο Μάντσεστερ: Τουλάχιστον 19 νεκροί, πάνω από 50 τραυματίες (εικόνες – video)

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος, Κρις Πάρκερ, δήλωσε ένοχος σε δύο κατηγορίες για κλοπή και μια κατηγορία για απάτη ενώπιον του δικαστηρίου του Μάντσεστερ (βορειοδυτική Αγγλία).

Στις εικόνες

που κατέγραψαν κάμερες παρακολούθησης της κυκλοφορίας και προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κατηγορούμενος διακρίνεται να περπατά ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, που στοίχισε την ζωή σε 22 ανθρώπους στις 22 Μαΐου του 2017 στο Μάντσεστερ Αρένα μετά τη συναυλία της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε.

Η κατηγορούσα αρχή υποστήριξε ότι ναι μεν προσέφερε «περιορισμένη βοήθεια» στους τραυματίες, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε προς όφελός του τις συνθήκες για να διαπράξει κλοπές.

Ο Κρις Πάρκερ προσέγγισε πολλές φορές την Πολίν Χίλεϊ, που είχε τραυματιστεί στην έκρηξη και η εγγονή της ηλικίας 14 ετών κειτόταν νεκρή σε κοντινή απόσταση από εκείνη, προτού αποφασίσει να σκύψει από πάνω της, να της αρπάξει την τσάντα και να κλέψει το πορτοφόλι της.

Λίγες ώρες αργότερα χρησιμοποίησε την πιστωτική της κάρτα σε ένα ταχυφαγείο McDonald’s στην πόλη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα