«Πρώτα η λύση στο ονοματολογικό, μετά η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ», ξεκαθαρίζει ο Στόλτενμπεργκ

«Εάν επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος, τότε το ΝΑΤΟ θα καλέσει την ΠΓΔΜ να γίνει μέλος»Ο γ.γ. της Συμμαχίας διατυπώνει την ανησυχία του για τα περιστατικά έντασης, περιστατικά πρόσκρουσης σκαφών στο Αιγαίο

Πρώτα θα λυθεί το ονοματολογικό των Σκοπίων και μετά η ΠΓΔΜ θα μπει στο ΝΑΤΟ,

είναι το μήνυμα του από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εάν επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος, τότε το ΝΑΤΟ θα καλέσει την ΠΓΔΜ να γίνει μέλος». Ευκαιρίας δοθείσης, αναφέρεται στην πολιτική διεύρυνσης της Συμμαχίας, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ επιτυχημένη».

Παράλληλα, σε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο γ.γ. της Συμμαχίας διατυπώνει την ανησυχία του για τα περιστατικά έντασης, περιστατικά πρόσκρουσης σκαφών στο Αιγαίο.

Χαιρετίζει, από την άλλη, την άμεση επαφή μεταξύ των δύο κυβερνήσεων εκφράζοντας την ελπίδα του «οι διαφορές να αντιμετωπισθούν με πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας (..) στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας». «Το ΝΑΤΟ αποτελεί φόρουμ που φέρνει κοντά την Ελλάδα και την Τουρκία», τονίζει επίσης στην αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φυσικά, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ μιλά για τη Συμμαχία και την «ισχυρή συμβολή» της Ελλάδας σε αυτήν, για παράδειγμα στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Για το ρόλο του ΝΑΤΟ, ο γραμματέας του σημειώνει ότι «συμβάλλει στην εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα