Πρόστιμο… περίμενε ο ΠΑΟΚ και με πρόστιμο τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή

Ο αθλητικός δικαστής της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Super League 1 επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ (συνολικό) πρόστιμο 61.000 ευρώ, για τη συμπεριφορά των οπαδών της και τα υβριστικά συνθήματα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη.

Σε άλλες αποφάσεις του, το πρωταβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της Super League τιμώρησε την ΠΑΕ ΑΕΚ με πρόστιμο 26.500 ευρώ, για τη συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα του Αγρινίου με τον Παναιτωλικό. Από την πλευρά της, η γηπεδούχος ομάδα καλείται να καταβάλει 21.000 ευρώ, ενώ στον Παναθηναϊκό επιβλήθηκε πρόστιμο 7.500 ευρώ, για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ, με βάση τον νέο πειθαρχικό κώδικα, ο ΠΑΟΚ… γνώριζε εξ αρχής πως γλιτώνει τα χειρότερα και η τιμωρία του θα ήταν μόνο με χρηματικό πρόστιμο για τα όσα έγιναν την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Άρη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κλήθηκε να απολογηθεί για σωρεία παραβατικών συμπεριφορών. Απρεπή συνθήματα και λέιζερ, χρήση καπνογόνων, πυρσών, φωτοβολίδων και κροτίδων ως υπότροπη. Ρίψη όλων των παραπάνω, επίσης ως υπότροπη και το πιο σοβαρό είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, «χωρίς η είσοδος να συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ξένης ιδιοκτησίας».

Μόνο που αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές, με τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, δεν επισύρουν ούτε καν ποινή έδρας, αλλά μόνο χρηματική ποινή. Στον ΠΑΟΚ συνεπώς, περίμεναν πρόστιμο, το οποίο έφτασε τα… 61.000 ευρώ λόγω των πολλών παραβάσεων αλλά και επειδή σε κάποιες περιπτώσεις ο «Δικέφαλος» του Βορρά ήταν ήδη υπότροπος.

Keywords