Αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με τη δολοφονία Φύσσα η σύζυγος του Πατέλη

Την οποιαδήποτε εμπλοκή της με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αρνήθηκε η σύζυγος του Γιώργου Πατέλη κατά την  απολογία της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στην απολογία της η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι ήταν στέλεχος της πενταμελούς Επιτροπής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, αλλά όχι μέλος της Χρυσής Αυγής,

ενώ στις ερωτήσεις που δέχτηκε από την έδρα για τη δολοφονία του άτυχου μουσικού υποστήριξε ότι ενημερώθηκε την επόμενη μέρα, χωρίς να θέλει να μάθει λεπτομέρειες «για να μην τα σκαλίζει».

«Το ότι έκανε ένας άνθρωπος κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι όλοι. Οι υπόλοιποι που φέρονται να ήταν εκεί, δεν μπορώ να ξέρω αν φταίνε όλοι, ούτε έχω επαφές με αυτούς», υποστήριξε η κατηγορούμενη, η οποία αναφερόμενη στις κλήσεις που φέρεται να αντάλλαξε με τη σύζυγο του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας, αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας «εγώ κοιμόμουν , μπορεί να σήκωσα το τηλέφωνο..» με την πρόεδρο να την ρωτά: «Μιλάτε ενώ κοιμάστε;»

Στη συνέχεια απολογήθηκε οπαδός και ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής η οποία είχε βάλει και υποψηφιότητα το 2012, «γιατί είδα ανθρώπους, που τιμούν τον εθνικό ύμνο και τη σημαία. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μου έκανε την τιμή. Είδα ένα μορφωμένο άνθρωπο, μειλίχιο και μου το πρότεινε.»

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε τα όσα της καταλογίζουν για προπηλακισμούς σε βάρος αλλοδαπών σε λαϊκές αγορές, αλλά και συμμετοχή στην επίθεση που είχαν δεχθεί στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Κατηγορούμενη: Δεν έχω προπηλακίσει κανέναν. Δεν έχω βρίσει κανέναν. Ζητούσα ποσόστωση, νομιμότητα και επιστροφή των παράνομων αλλοδαπών, γιατί δεν γινόταν να αφομοιωθούν. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν Έλληνες. Δεν μπορούσαμε καν να εκκλησιαστούμε. Είχαμε δεχθεί επίθεση από Πακιστανούς.

Δικαστής: Για το θέμα της υγιεινής που υπήρχε είχατε κάνει καταγγελίες;

Κατηγορούμενη: Πολλές. Ερχόντουσαν από το Υγειονομικό και έκαναν καθαρισμό. Αφού έμεναν 40 άτομα σε ένα διαμέρισμα.

Δικαστής: Η Χ.Α πώς σας βοήθησε στο πρόβλημα που είχατε με τους αλλοδαπούς;

Κατηγορούμενη: Άκουγε τη φωνή μας. Με παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο κι επερωτήσεις.

Αναφερόμενη στον χαρακτηρισμό των αλλοδαπών ως «κατσαρίδες» που φέρεται να έχει πει, είπε: «Εκείνη τη μέρα στη συνεδρίαση ήταν μέσα όλα τα Εξάρχεια. Υπήρχε η πρόταση να αυξηθεί η αστυνόμευση και ήθελα να εξηγήσω ότι δεν είναι λογικό. Ήταν ατυχές παράδειγμα. Έχω ζητήσει συγγνώμη. Τους  λυπάμαι για αυτά που περνάνε» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα