Προστασία πρώτης κατοικίας: Κρατική επιδότηση και σε «κόκκινα» και σε ενήμερα δάνεια

Περίπου 300.000 στεγαστικά δάνεια που ελήφθησαν μετά την 1/1/2019 και έως το τέλος του 2020 πρόκειται να επιδοτηθούν, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, χθες, Πέμπτη.

Όπως ανακοίνωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, η προστασία της πρώτης κατοικίας παρατείνεται για τρεις μήνες, έως το τέλος Ιουλίου. Η παράταση αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία για ένα μέτρο που όπως παραδέχθηκε και ο Χρίστος Σταϊκούρας κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου δεν απέδωσε αφού το εννιάμηνο διακυβέρνησης

από τη ΝΔ έγιναν λίγο περισσότερες από 3.000 αιτήσεις.

Η νέα ρύθμιση προβλέπει επιδότηση και σε «κόκκινα» αλλά και σε ενήμερα δάνεια ευάλωτων οικονομικά νοικοκυριών. Σε δηλώσεις του στο MEGA o υπουργός οικονομικών μίλησε για μια περίμετρο τριπλάσια από αυτή που κάλυπτε το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, δηλαδή περίπου 300.000 δάνεια.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας θα επιδοτηθούν και ενήμερα στεγαστικά δάνεια επιχειρηματιών ή και εργαζόμενων που είναι σε καθεστώς αναστολής της σύμβασής τους, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, η επιδότηση της δόσης να είναι και πάνω από 50%.

Η διάρκεια του νέου μέτρου θα είναι μέχρι και το τέλος του χρόνου, ενώ παράλληλα το υπουργείο εξετάζει τη μείωση της προκαταβολής του φόρου για την χρήση του 2020 αλλά και την ολοκλήρωση της μείωσης των συντελεστών φορολογίας από το 24% στο 20%, καθώς επίσης και μειώσεις στον ΦΠΑ.

(Με πληροφορίες από News247.gr)

Πηγή: Προστασία πρώτης κατοικίας: Κρατική επιδότηση και σε «κόκκινα» και σε ενήμερα δάνεια - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα