Αποκάλυψη Σταϊκούρα για επιδότηση στις δόσεις των δανείων για την α’ κατοικία – Ποιους αφορά (video)

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την κρίση του κορονοϊού, μίλησε στο «Mega» για το πώς θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο πακέτο, ύψους 24 δισ. ευρώ, για την στήριξη της οικονομίας που πλήττεται από την «λαίλαπα» του Covid-19.

Ο Υπουργός Οικονομικών προχώρησε στην εκπομπή «Live News» σε μια αποκάλυψη, κάνοντας λόγο για πρόγραμμα επιδότησης της δόσης των δανείων

που έχουν υποθήκη την α’ κατοικία. Μια ρύθμιση, η οποία, όπως τόνισε, θα αφορά και στους συνεπείς δανειολήπτες, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί…

Ο Χρήστος Σταϊκούρας απέφυγε να τοποθετηθεί για το ύψος της επιδότησης, αλλά αρκέστηκε να πει ότι θα είναι μεγάλη, με το… μυαλό όλων να πηγαίνει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%. Χρονικά, ο Υπουργός προσδιόρισε το πρόγραμμα αυτό για τον Ιούνιο.

«Ακριβής προσδιορισμός της ύφεσης δεν μπορεί να γίνει»

Η μέχρι τώρα εκτίμηση κάνει λόγω για ύφεση 4%. Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε σχετικά πως: «Η ύφεση θα είναι βαθιά, ακολουθούμε και τις ευρωπαϊκές εκτιμήσεις πάντοτε που μιλάνε για 5-10%. Εξαρτάται όμως και από την πορεία της υγειονομικής κρίσης. Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Η εκτίμηση για την ελληνική οικονομία είναι 4-8% ύφεση. Υπάρχει μεγάλο εύρος εκτιμήσεων για τις οικονομικές επιπτώσεις, εφόσον δεν ξέρει το μέγεθος και τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης».

Αναφορικά με την στήριξη των συνεπών δανειοληπτών, ο υπουργός οικονομικών ανέφερε πως: «Μιλάμε για όλους τους πολίτες που έχουν υποθήκη την πρώτη τους κατοικία. Έχουμε ένα πλαίσιο ρυθμίσεων το οποίο ψήφισε ο ΣΥΤΙΖΑ και το βελτιώσαμε. Το πλαίσιο επεκτάθηκε για 4 μήνες.

Πάνω από 14 νομοθετικές βελτιώσεις έγιναν. Για όσους έχουν κόκκινα δάνεια μέχρι το τέλος του 2018. Έχουμε πλήρη εικόνα της πραγματικότητας, θα βοηθήσουμε όσους πλήττονται από την πανδημία ή όσους έχουν πράσινα ή ενήμερα δάνεια. Η κυβέρνηση επιβραβεύει, βάζοντας πλάτη. Θα υπάρχει μια επιδότηση της δόσης του δανείου, για κάποιους μήνες πιθανότητα για όλο το 2020. Το κράτος για πρώτη φορά ενισχύει τη συνέπεια. Η κουλτούρα των πληρωμών θέλουμε να ενισχυθεί».

Πηγή: Mega, εκπομπή Live News

Πηγή: Αποκάλυψη Σταϊκούρα για επιδότηση στις δόσεις των δανείων για την α’ κατοικία – Ποιους αφορά (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα