Πρόσκληση Μέρκελ στον Μητσοτάκη να επισκεφθεί το Βερολίνο – Για τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες

Συγχαρητήρια Μέρκελ σε Μητσοτάκη για τη νίκη του στις εκλογέςΤου απεύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί το ΒερολίνοΠού θα γίνει το πρώτο ταξίδι του νέου πρωθυπουργού στο εξωτερικό

Τηλεφωνική επικοινωνία αναφέρεται πως είχαν το πρωί της Τρίτης 9 Ιουλίου ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

Η γερμανίδα ηγέτιδα

τηλεφώνησε στον κ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί και τον κάλεσε να επισκεφτεί το Βερολίνο το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ο κ. Μητσοτάκης την ευχαρίστησε και τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί ο ακριβής χρόνος της συνάντησης, που θα γίνει μετά τις 20 Αυγούστου όταν και θα ανοίξει η Βουλή.

Ωστόσο, το πρώτο ταξίδι, του νέου πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα διεξαχθούν το τριήμερο 20-22 Ιουλίου. Ο χρόνος της επίσκεψης οριστικοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος επίσης τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα