Προσήγαγαν στέλεχος του ΚΚΕ επειδή… έσβηνε χρυσαυγίτικα συνθήματα κατά της μάσκας

Στο αστυνομικό τμήμα κρατήθηκε επί ώρες το πρωί της Τετάρτης ο δημοτικός σύμβουλος Σπάτων – Αρτέμιδας και στέλεχος του ΚΚΕ στην περιοχή, Βασίλης Κουτρουμπίνης, επειδή έσβηνε συνθήματα της Χρυσής Αυγής κατά της χρήσης μάσκας που ήταν γραμμένα έξω από σχολείο.

Σύμφωνα με την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ, το αιτιολογικό της προσαγωγής ήταν η πρόκληση φθοράς ξένης περιουσίας.

Όπως

μετέδωσε υο 902.gr, για το θέμα παρενέβη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κάνοντας λόγο για αναίτια κράτηση.

Η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ εξέδωσε για το θέμα της εξής ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε την προσαγωγή του στελέχους του ΚΚΕ και Δημοτικού Συμβούλου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Σπάτων Αρτέμιδας, Βασίλη Κουτρουμπίνη. Το αιτιολογικό της προσαγωγής ήταν ότι ο σύντροφος μας προκάλεσε φθορά ξένης περιουσίας επειδή έσβηνε συνθήματα της φασιστικής δολοφονικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που βρόμιζαν τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου. Συνθήματα μάλιστα που αναφέρονταν ενάντια στην χρήση μάσκας στα σχολεία, που προσπαθούσαν να στρέψουν τον αγώνα των μαθητών σε ρυάκια που στην ουσία βολεύουν και την ίδια την κυβέρνηση.

Προκαλεί τουλάχιστον η συγκεκριμένη πράξη του ΑΤ Σπάτων Αρτέμιδος, προκαλεί η αναίτια κράτηση του, την ώρα που οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. Προκαλεί η προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής παρέμβασης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Αυτοί που νομίζουν ότι με προσαγωγές, απειλές, κάνοντας πλάτη στην ουσία στην πολιτική που θέλει τα παιδιά μας στοιβαγμένα σαν τις σαρδέλες σε κοντέινερ και 25αρια τμήματα θα σταματήσουν την δράση των κομμουνιστών, πλανώνται οικτρά».

Keywords
Τυχαία Θέματα