Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τη «μαφία των φυλακών»

Είναι ο δεύτερος δικηγόρος, μετά τον Γιώργο Αντωνόπουλο, που συλλαμβάνεται για την υπόθεσηΟ κ. Λυκουρέζος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή και μετά την κατάθεσή του αποφασίστηκε η σύλληψή τουO γνωστός ποινικολόγος βρίσκεται στο γραφείο της αντιτρομοκρατικής στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ

Συνελήφθη μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης, ο γνωστός ποινικολόγος προσήχθη στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, η οποία έχει αναλάβει και την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Ο

Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι ο δεύτερος δικηγόρος που κατηγορείται για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Την υπόθεση χειρίζεται ο ειδικός ανακριτής της τρομοκρατίας και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν στοιχεία που οδήγησαν τον δικαστικό λειτουργό στην προσαγωγή και στη συνέχεια στη σύλληψη του κ. Λυκουρέζου.

Η κατάθεση Φλώρου που οδήγησε στη σύλληψη

Ο Αριστείδης Φλώρος στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έχει καταθέσει ότι τόσο ο συλληφθείς δικηγόρος όσο και κατηγορούμενοι αλβανικής καταγωγής έχουν επιχειρήσει να του αποσπάσουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί σε συνάντηση μεταξύ του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου και δύο συναδέλφων του, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον προφυλακισμένο δικηγόρο στο δικαστήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Όπως ανέφερε ο Αρ. Φλώρος, τότε οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι ζητούν 2 εκατομμύρια ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίμαχης επίθεσης, που πλέον εμπλέκονται και στη «μαφία των φυλακών».

Keywords
Τυχαία Θέματα