Να μην αρθεί η ασυλία τους ζήτησαν Πολάκης και Καμμένος

Ημέρα για αποφάσεις στις άρσεις ασυλίας ήταν η σημερινή, με δύο εκ των κορυφαίων -ή πρώην κορυφαίων- υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον Παύλο Πολάκη και τον Πάνο Καμμένο να ζητούν ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής να μην αρθεί η ασυλία τους. Και οι δύο στην επιχειρηματολογία τους επικαλέστηκαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Αναφορικά με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας,

το θέμα του τέθηκε μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του ο Άδωνις Γεωργιάδης, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολάκης είπε ότι η μήνυση του Άδωνη Γεωργιάδη είναι ένας φθηνός αντιπερισπασμός. «Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση γιατί του μίλησα άσχημα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξερχόμενος της Επιτροπής Δεοντολογίας και πρόσθεσε ότι τη δήλωση αυτή επανέλαβε και μέσα στην Επιτροπή.

Ο κ. Πολάκης είπε ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του, καθώς η μήνυση αφορά στην περίοδο άσκησης υπουργικών καθηκόντων και, άρα, πρέπει να κινηθεί διαδικασία συλλογής υπογραφών και συγκρότηση ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, δηλαδή, να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος και όχι η διαδικασία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Έτσι, η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας εισηγείται να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη.

«Όχι» στην άρση ασυλίας Καμμένου

Ομοίως, η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας εισηγείται να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας για τον Πάνο Καμμένο, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης.

Η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας δηλώνει ότι οι δύο αυτές υποθέσεις αφορούν στην περίοδο που ασκούσαν υπουργικά καθήκοντα και άρα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών.

Τούτο σημαίνει ότι για να προχωρήσουν οι δύο υποθέσεις- για Π. Πολάκη και Π. Καμμένο- πρέπει να συγκεντρωθούν υπογραφές για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα