Προς κατεδάφιση 13 εγκαταλελειμμένα κτήρια στην Αθήνα μετά από τον σεισμό

Στην κατεδάφιση 13 κτηρίων, τα οποία θεωρούνται «επικίνδυνα», σχεδιάζει να προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων. Αυτό έκανε γνωστό ο «υπηρεσιακός» Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ONE Channel» ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι ο μηχανισμός και οι υπηρεσίες του δήμου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή επί ποδός και ολοκλήρωσαν όλους τους απαραίτητους ελέγχους, μετά τον ισχυρό σεισμό στην Αττική την Παρασκευή (19/07). Πολλά κτήρια έχουν, άλλωστε, υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με την οριστική καταγραφή εγκαταλειμμένων κτιρίων ή ασυντήρητων διατηρητέων, για 13 από αυτά

εκδίδονται άδειες κατεδάφισης. Επιπλέον, τα κλιμάκια μηχανικών του Δημοτικού Βρεφοκομείου της Αθήνας έκριναν ότι για προληπτικούς λόγους (επισκευές στην τοιχοποιία και επανέλεγχοι) δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Έχουν, ωστόσο, ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε τα παιδιά να φιλοξενηθούν σε κοντινούς παιδικούς σταθμούς, αν οι γονείς δεν ενημερωθούν ή αδυνατούν να τα κρατήσουν.

Οι σταθμοί αυτοί είναι οι εξής:

1) Σμόλικα 23-25, Σεπόλια
2) Νεϊγύ 62, Άνω Πατήσια
3) Ηρακλείου 59 και Αγ. Λαύρας, Άνω Πατήσια

Τα κτήρια για τα οποία εκδίδονται άδειες κατεδάφισης είναι:

Μυλοποτάμου & Δαβάκη
Ηούς 36-38 & Δαιδαλιδών
Επικλέους (μεταξύ των οδών Ερμίππου και Τημένους) – 5 κτίρια
Ερεσσού 11
Πελίου 8
Αλκμαίωνος 3
Πλαπούτα 24Β
Ηλιουπόλεως 4 & Αετίωνος
Ανθέων και Αμασίου

Ο «υπηρεσιακός» Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend. Για το σεισμό είπε ότι «δεν προκάλεσε σημαντικά προβλήματα επειδή ήταν επιφανειακός» και εξήγησε ότι «19 κτίρια παρουσίασαν μικροπροβλήματα στο κέντρο της πόλης» για τα οποία «βγάλαμε 30 συνεργεία με μηχανικούς και κάναμε ελέγχους».

Επιπλέον είπε πως σε λίγες μέρες «θα έχουμε πλήρη εικόνα για τις ζημιές αλλά και για τη κατάσταση σε κτίρια και παιδικούς σταθμούς». Αναφορικά με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, υποστήριξε πως «είναι δύσκολη η γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου να περάσουν στην κυριότητα του δήμου, ώστε να ανασκευαστούν και να αξιοποιηθούν».

Σχετικά με τη πρόταση του πρωθυπουργού για ενοποίηση των χώρων του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανέφερε πως «δεν ακούγεται άσχημο το σχέδιο», αλλά εξήγησε πως το βασικό πρόβλημα στην περιοχή είναι η εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών. Πρότεινε επίσης να εξετάσει η πολιτεία «εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών», γιατί όπως είπε «οι άνθρωποι αυτοί χρήζουν βοήθειας».

Πηγή: naftemporiki.gr/onetv.gr

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα