Πρόκριση των Μπλέιζερς με… διαστημικό Λίλαρντ, πέρασαν και οι Σίξερς, Ράπτορς (video)

Εκπληκτικός ο Ντάμιαν Λίλαρντ, σημείωσε 50 πόντους και το buzzer – beater από τα 12 μέτρα, οδηγώντας τους Μπλέιζερς σε ανατροπή – νίκη με 118-115 επί των Θάντερ, αλλά και στην πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης, με σκορ 4-1. Πέρασαν, ακόμα, και οι Σίξερς, Ράπτορς.

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ ήταν, λοιπόν, διαστημικός με τους 50 πόντους και το μεγάλο buzzer – beater από τα 12 μέτρα, αλλά πέτυχε και άλλα σπουδαία επιτεύγματα. Συγκεκριμένα,

ο άσος των Μπλέιζερς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των playoffs που καταφέρνει να πετύχει τουλάχιστον 50 πόντους, πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ με 10 εύστοχα τρίποντα. Επίσης, οι 50 πόντοι αποτελούν ρεκόρ για παίκτη του Πόρτλαντ στα playoffs. Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε ο ΛαΜάρκους Ολντριτζ που στις 20 Απριλίου του 2014, είχε σημειώσει 46 πόντους.

QUADCAM: Damian Lillard’s game winner!

Via @bubbaprog pic.twitter.com/2P76kI40RY

— Ballislife.com (@Ballislife) 24 Απριλίου 2019

Σημειώστε ότι ο Λίλαρντ έγινε ο 7ος παίκτης, μαζί με τους Μπομπ Κούζι, Μπομπ Πετίτ, Ουίλτ Τσάμπερλειν, Σαμ Τζόουνς, Μάικλ Τζόρνταν και Τσαρλς Μπάρκλεϊ, που καταφέρνει να σημειώσει 50 πόντους στο ματς που η ομάδα του εξασφαλίζει την πρόκριση σε σειρά playoff.

Για τους Μπλέιζερς οι Σι Τζέι ΜακΚόλουμ και Μο Χάρκλες με 17 πόντους αντίστοιχα ακολούθησαν σε απόδοση τον Λίλαρντ, με τον Ένες Καντέρ να φτάνει σε double double, με 13 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Για τους Οκλαχόμα Θάντερ ένα ακόμα triple double πέτυχε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, με 29 πόντους, 11 ριμπάουντ και 14 ασίστ για την ομάδα της Οκλαχόμα, που είχε πρώτο σκόρερ τον Πολ Τζορτζ με 36 πόντους.

Σε άλλα ματς, ο Τζοέλ Εμπίντ έκανε double double, με 23 πόντους και 13 ριμπάουντ, οδηγώντας τους Σίξερς σε νίκη με 122-100 επί των Νετς και πρόκριση στην επόμενη φάση των playoffs με σκορ 4-1 νίκες. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Μπρούκλιν ήταν ο Χόλις – Τζέφερσον με 21 πόντους.

Damian Lillard isn’t new to playoff game-winners
( @CENTURY21) pic.twitter.com/RzlJuwrpmd

— SportsCenter (@SportsCenter) 24 Απριλίου 2019

Οι Ράπτορς νίκησαν με 115-96 τους Μάτζικ, έφτασαν στο 4-1 και εξασφάλισαν πρόκριση στον δεύτερο γύρο των playoffs, για τέταρτη στη σειρά σεζόν. Κορυφαίος των Καναδών ο Λέοναρντ με 27 πόντους, πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ορλάντο ο Ντι Τζέι Όγκαστιν με 15 πόντους.

Οι Νάγκετς επικράτησαν με 108-90 τους Σπερς, παίρνοντας προβάδισμα με 3-2 στη σειρά των αγώνων τους. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Μάρεϊ με 23 πόντους, ενώ σε doube double έφτασε ο Γιόκιτς με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Σε αγώνες για τον α’ γύρο των playoffs στο ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Τορόντο Ράπτορς – Ορλάντο Μάτζικ 115-96
Τορόντο Ράπτορς – Ορλάντο Μάτζικ (4-1)

Φιλαδέλφεια Σίξερς – Μπρούκλιν Νετς 122-100
(Φιλαδέλφεια Σίξερς – Μπρούκλιν Νετς 4-1)

Ντένβερ Νάγκετς – Σαν Αντόνιο Σπερς 108-90
(Ντένβερ Νάγκετς – Σαν Αντόνιο Σπερς 3-2)

Πόρτλαντ Μπλέιζερς – Οκλαχόμα Θάντερ 118-115
(Πόρτλαντ Μπλέιζερς – Οκλαχόμα Θάντερ 4-1)

Ορεξάτος ο Καντέρ, ευχαρίστησε τους… Νικς για την αποδέσμευσή του

Το εκπληκτικό buzzer beater του Λίλαρντ, όπως αναφέραμε, ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη – πρόκριση στο Πόρτλαντ και άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ενες Καντέρ που αγωνίστηκε τραυματισμένος και θυμήθηκε τους… Νικς, ευχαριστώντας τους για την αποδέσμευσή του.

Ο τούρκος σέντερ έβγαλε τον ώμο του στην πρώτη περίοδο, το ιατρικό τιμ του Πόρτλαντ τον επανέφερε στη θέση του και ο Καντέρ συνέχισε να αγωνίζεται αγνοώντας τους πόντους.

Ο Καντέρ σημείωσε, μάλιστα, 13 πόντους, μάζεψε 13 ριμπάουντ και έδωσε τέσσερις ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Τούρκος είχε όρεξη στη συνέντευξη Τύπου.

«Πρώτα από όλα θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τους… Νικς που με αποδέσμευσαν. Χωρίς αυτό τίποτα δεν θα γινόταν. Ευχαριστώ και τις άλλες ομάδες που με προσπέρασαν και δεν έδειξαν ενδιαφέρον. Ήρθε όμως ο Ντάμιαν να μου στείλει ένα μήνυμα και ο οργανισμός του Πόρτλαντ που με πίστεψε», είπε ο Καντέρ σκορπώντας το γέλιο στην αίθουσα Τύπου.

Όσο για τον τραυματισμό του είπε: «Προσπάθησα να αντέξω τον πόνο και να βοηθήσω την ομάδα μου. Θα δούμε πώς θα είναι στη συνέχεια ο ώμος μου».

Première réponse d’Enes Kanter lors de son interview d’après match:
«Premièrement, j’aimerais remercier les Knicks de m’avoir coupé ». pic.twitter.com/XhWIunvoP3

New York Knicks France (@NY_Knicks_Fr) 24 Απριλίου 2019

Everything is better with titanic music! @Dame_Lillard pic.twitter.com/eLlhpXR1Hl

— Savage (@SavageSznMedia) 24 Απριλίου 2019

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα