Μεϊμαράκης: Να αποπέμψει τον Πολάκη ο Τσίπρας

Επίθεση και αυτός με τη σειρά του στον Παύλο Πολάκη έκανε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με αφορμή τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες με επίκεντρο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αν. υπουργού Υγείας. «Ο Πολάκης ήταν χυδαίος και το ξέραμε αυτό» υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης, για να προσθέσει: «ο κ. Τσίπρας

θα έπρεπε να τον αποπέμψει το πρωί ή να είχε ζητήσει να παραιτηθεί μόνος του. Τώρα θα πάει στις εκλογές ταυτισμένος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας».

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής εκτίμησε ότι κατόπιν αυτών «θα πάμε στις εκλογές με σύμβολο τη χυδαία επίθεση στους ΑΜΕΑ που έκανε ο κ. Πολάκης».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μεϊμαράκης, με την ιδιότητα και του πρώην προέδρου της Βουλής, επικρότησε την πρωτοβουλία της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Πολάκη, λέγοντας: «Η πρόταση μομφής ήταν η πιο σωστή, έξυπνη κοινοβουλευτική κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μιλώντας ως Κρητικός, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε: «Αισθάνθηκα πολύ άσχημα όταν άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει χθες ότι ο Πολάκης είναι αψής Σφακιανός. Εμείς οι Κρητικοί είμαστε πολιτισμένοι και εκτιμούμε τους συνομιλητές μας. Κανείς δεν ταυτίζεται με τον κ. Πολάκη».

Σε ερώτηση για τα περί Νόμπελ Ειρήνης στον πρωθυπουργό, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε κυρίως τους οπαδούς και φίλους της ΝΔ να διαβάζουν ολόκληρες τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι ο ίδιος ουδέποτε τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τέλος, ερωτηθείς για τα γεγονότα του 2015 και για το κατά πόσο υπήρξε θέμα συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ Μεϊμαράκης είπε με νόημα: «Εκείνες τις ημέρες δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε η Ελλάδα. Δεν συζητήθηκε ποτέ συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συζητήθηκε μόνο η σύνθεση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία. Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής, αλλά και οι ξένοι ηγέτες, μου έλεγαν ότι πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Εγώ ως πρόεδρος της ΝΔ τότε ήμουν ο πρόεδρος του αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε πως θα συγκυβερνούσαμε αφού δεν συμφωνούσαμε σε τίποτα;».

Keywords
Τυχαία Θέματα