Προκλητικός ο Ερντογάν: Στη Μεσόγειο δεν είμαστε φιλοξενούμενοι, αλλά οικοδεσπότες (video)

Το τουρκικό προκλητικό κρεσέντο συνεχίζεται, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ρίχνει συνεχώς «λάδι στη φωτιά», τονίζοντας αυτήν τη φορά ότι «στη Μεσόγειο δεν είμαστε φιλοξενούμενοι, αλλά ιδιοκτήτες».

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας, αλλά κατά των τετελεσμένων… Το πρόβλημα στη Μεσόγειο μπορεί να επιλυθεί με συνεργασία όλων των χωρών. Δεν θα υπάρχει ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο σε οποιαδήποτε προσπάθεια που αφήνει εκτός την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους», ανέφερε σε συνέδριο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη.

«Πίσω από τις προβοκάτσιες στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα», σχολίασε ο Ερντογάν. «Κάποιοι μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο προσφύγων», ισχυρίστηκε ακόμα ο τούρκος πρόεδρος.

«Καταδικάζω για άλλη μια φορά την Αρμενία για τις επιθέσεις της σε εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Είναι καιρός να τερματιστεί η κρίση που είχε αρχίσει με την κατοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ», δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος τόνισε πως η ειρήνη θα αποκατασταθεί στην περιοχή αν η Αρμενία εγκαταλείψει το «κατεχόμενο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», όπως είπε: «Είναι ώρα να μπει τέλος στην κρίση που ξεκίνησε με την κατοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τους Αρμένιους και αυτό θα γίνει με την άμεση εγκατάλειψη της περιοχής».

Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος κατέκρινε το «τρίο του Μινσκ», όπως χαρακτηριστικά είπε, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, Ρωσίας και Γαλλίας, ενώ στη συνέχεια έστειλε και μήνυμα για την Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας: «Η Τουρκία είναι χώρα της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι, αλλά οικοδεσπότες».

Keywords
Τυχαία Θέματα