Προκάλεσε σάλο η σεξιστική ερώτηση στη νικήτρια της «Χρυσής Μπάλας»

Την πρώτη «Χρυσή Μπάλα» στην κατηγορία των γυναικών κατάκτησε η Άντα Χέργκερμπεργκ από τη Νορβηγία, αλλά η απονομή του τροπαίου της γνωστής ποδοσφαιρίστριας στιγματίστηκε από την ανάρμοστη ερώτηση του παρουσιαστή Μαρτίν Σολβέιγκ, ο οποίος τη ρώτησε «αν μπορεί να κάνει twerk». Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων στο Grand Palais.

Η συγκεκριμένη ερώτηση του παρουσιαστή θεωρήθηκε σεξιστική και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στα social media. Να αναφέρουμε ότι τη στιγμή που η Άντα Χέργκερμπεργκ ρωτήθηκε για το twerking, έδειξε την αμηχανία της και την ενόχλησή της.

Η παίκτρια της Λυών απάντησε αρνητικά και κοφτά «όχι», καθώς ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη σκηνή προτού προλάβουν να τη ρωτήσουν κάτι που θα την έφερνε ξανά σε δύσκολη θέση. Η αμηχανία ήταν εμφανής και στους υπόλοιπους.

Ο Μάρτιν Σολβέιγκ, μετά από τον σάλο που προκλήθηκε, θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφέροντας πως επρόκειτο για ένα αστείο. Υπογράμμισε, ακόμα, ότι έλυσε την παρεξήγηση με την παίκτρια από τη Νορβηγία. «Εξήγησα στην Άντα και μου είπε ότι κατάλαβε ότι ήταν ένα αστείο. Παρόλα αυτά, απολογούμαι σε όποιον μπορεί να έχει προσβληθεί. Το πιο σημαντικό, συγχαρητήρια στην Άντα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά…

Η Άντα Χέργκερμπεργκ αναφέρθηκε και αυτή για το περιστατικό. «Ήρθε σε μένα μετά και ήταν πραγματικά λυπημένος για αυτό που έγινε. Δεν θεώρησα ότι ήταν σεξιστικό ή προσβλητικό εκείνη τη στιγμή. Όπως και να ‘ χει ήμουν και είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα το τη “Χρυσή Μπάλα”», ανέφερε, ενώ δήλωσε πως είναι πάρα πολύ περήφανη που αποτελεί την πρώτη γυναίκα νικήτρια της «Χρυσής Μπάλας».

Acaba de ganar el Balón de Oro y le preguntan si sabe hacer twerking. La cara de hartazgo de @AdaStolsmo lo dice todo. pic.twitter.com/Vz5dIZ1GhK

— Mamen Hidalgo (@Mamen_Hidalgo) 3 Δεκεμβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα