Προφυλακίστηκε ο δράστης για το φονικό στο Λασίθι – Στον ανακριτή το βίντεο ντοκουμέντο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 43χρονος κατηγορούμενος του εγκλήματος στο Λασίθι ενώ σοβαρές ήταν οι εξελίξεις τη Δευτέρα (17/02) με αποκαλυπτικό βίντεο από το φονικό, ενώ ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στα δικαστήρια για να απολογηθεί στον ανακριτική. Ένταση στα δικαστήρια, φυγάδευσαν τον δράστη, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Έσπασε το παρμπρίζ περιπολικού…   

Κάτω από άκρα μυστικότητα και για την αποφυγή επεισοδίων οδηγήθηκε στον ανακριτή στις 7 το πρωί ο δράστης του φονικού στη Νεάπολη, αντιμετωπίζοντας ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας

κατά συρροή από τον εισαγγελέα. Τελικά, κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή.

Νωρίτερα, ένα βίντεο ντοκουμέντο – που σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος του εγκλήματος αποδεικνύει την ενοχή του κατηγορουμένου – παραδόθηκε στον Ανακριτή και δημοσιεύτηκε από το «cretalive.gr». Τη στιγμή που ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μανόλη Φινοκαλιώτη οδηγήθηκε στο δικαστήριο της Νεάπολης για την απολογία του, το υλικό από κλειστό κύκλωμα ποιμνιοστασίου είχε παραδοθεί στον ανακριτή.

Γι’ αυτό το βίντεο υπήρξε διαμάχη ανάμεσα στους δικηγόρους των δυο πλευρών, με την πλευρά του δράστη να αναφέρει ότι η δημοσιοποίησή του επηρεάζει τη δικαιοσύνη. Από την άλλη, οι δικηγόροι της οικογένειας των θυμάτων αναφέρουν ότι αποδεικνύει ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε σχεδιάζει το έγκλημα και δεν έγινε εν βρασμώ ψυχής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Γιώργο Κοσοσάλη «το βίντεο αποτυπώνει τη σκηνή του φρικτού και σκληρού εγκλήματος, της ανόητης καπετανιάς και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για περαιτέρω υπερασπιστικούς ελιγμούς. Είναι καταπέλτης το βίντεο. Είναι σκληρό και δύσκολο να “αναγνωστεί” ψυχολογικά και συναισθηματικά ωστόσο η οικογένεια αισθάνθηκε την ανάγκη να το παραδώσει για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Το υλικό δείχνει την εκτέλεση από το δράστη με νηφαλιότητα, διαύγεια και ψυχραιμία με την οποία θέλησε να δράσει και τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται απέναντι στην ανθρώπινη ζωή».

Όπως ανέφερε ο κ. Κοκοσάλης «το βίντεο τα λέει όλα. Η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδοθεί όπου πρέπει να αποδοθεί».

Όπως υποστηρίξει στο παρελθόν ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Γιώργος Στειακάκης μόλις συνειδητοποίησε τι έκανε, κατέρρευσε και γυρνούσε μόνος στα ορεινά αποφασισμένος να δώσει τέλος και στη δίκη του ζωή.

Ένταση στα δικαστήρια – Φυγάδευσαν το δράστη

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου επικράτησε ένταση και φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Προκλήθηκαν ζημιές σε όχημα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών. 

Μόλις ο 43χρονος εμφανίστηκε στον προαύλιο χώρο, επιχείρησαν να τον χτυπήσουν ενώ συγγενής του 73χρονου έσπασε το τζάμι του περιπολικού που τον μετέφερε. Ο 43χρονος προφυλακίστηκε ενώ σε κοντινή απόσταση είχε στηθεί μπλόκο προκειμένου να μην επιτρέψει στο περιπολικό να φύγει.

Στο χωριό Κουρούνες η ένταση είναι μεγάλη με την οικογένεια του δράστη να έχει μετακομίσει σε άλλο μέρος.

Ο 43χρονος μετά το φονικό, παρέμενε κρυμμένος και εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου, με δάκρυα στα μάτια ενώπιον του εισαγγελέα Νεάπολης και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (17/02). Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί μάλιστα στους κόλπους της οικογένειας του 73χρονου που έχασε τη ζωή του και του 45χρονου γιου του που τραυματίστηκε σοβαρά, είναι το γεγονός, ότι τη Πέμπτη (13/02), φυγαδεύτηκε από την αστυνομία ώστε να μην έρθει σε επαφή με τους συγγενείς του θύματος.

Αιτία για τη δολοφονική επίθεση ήταν οι κτηματικές διαφορές του δράστη με την οικογένεια των θυμάτων. Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (10/02) στο χωριό Κουρούνες της Νεάπολης Λασιθίου. Συγκλόνισαν τα όσα είπε και ο γαμπρός του θύματος, που τραυματίστηκε από τον δολοφόνο.

Πηγές: neakriti.gr, cretalive.gr

Φωτογραφίες: creta24.gr

Βίντεο: ekriti.gr

Πηγή: Προφυλακίστηκε ο δράστης για το φονικό στο Λασίθι – Στον ανακριτή το βίντεο ντοκουμέντο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα