Επιστολή «Σαράφη» και «Κελέση» – Τι ζητούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis

Επιστολές προς το τμήμα προστασίας μαρτύρων της ΕΛΑΣ απέστειλαν οι  δύο προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, σύμφωνα με πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι πηγές της προανακριτικής επιτροπής έκαναν λόγο για κατάθεση των μαρτύρων χωρίς «κουκούλες».

Από τη μία, ο «Μάξιμος Σαράφης» ζητά να καταθέσει με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, επικαλούμενος το ενδεχόμενο διαρροής της ταυτότητάς του κάτι που κατά τον ίδιο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του

ίδιου αλλά και της οικογένειάς του. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι η περιβόητη κατάθεσή του στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έγινε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

Κατά τις ίδιες πηγές, η «Αικατερίνη Κελέση» ζητά να ανακληθεί η κλήσης της, επικαλούμενη την ευρωπαϊκή οδηγία 2019/1937 περί εμπιστευτικότητας. Φέρεται μάλιστα να κοινοποίησε την επιστολή της στην κα. Τουλουπάκη, τον κ. Σοφουλάκη αλλά και την ευρωπαία Επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας η προανακριτική της Βουλής συνεδριάζει προκειμένου να λάβει τις τελικές της αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εξέταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

Πηγή: Επιστολή «Σαράφη» και «Κελέση» – Τι ζητούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα