Προφυλακίστηκε ο εμπρηστής του Μαραθώνα – Στο «μικροσκόπιο» ενδεχόμενη σχέση του με το Μάτι

Έβαζε φωτιές επειδή του άρεσε να βλέπει τους πυροσβέστες να τρέχουν για να τις σβήσουνΑντίγραφο της δικογραφίας συσχετίστηκε με την προκαταρκτική έρευνα που αφορά στην πυρκαγιά της 23ης ΙουλίουΕίχε βάλει πέντε φωτιές από 26 έως 31 Ιουλίου 2018Αναβαθμίζεται η έρευνα για τη φονική πυρκαγιά

Προφυλακίστηκε σήμερα, Παρασκευή μετά την απολογία στον ανακριτή, ο 35χρονος που κατηγορείται για εμπρησμούς στην περιοχή Ριζάρη του δήμου Μαραθώνα, κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου 2018.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά

την ομολογία του, ότι έβαζε φωτιές επειδή του άρεσε να βλέπει τους πυροσβέστες να τρέχουν για να τις σβήσουν, είχε ασκήσει ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό από πρόθεση, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα, αντίγραφο της δικογραφίας συσχετίστηκε με την προκαταρκτική έρευνα που αφορά στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο 35χρονος έχει σχέση και με τη φωτιά αυτή.

Είχε βάλει πέντε φωτιές

Συνολικά ο 35χρονος, Π.Α. του Ν., είχε βάλει πέντε φωτιές με αναπτήρα, σε ξερά χόρτα, μέσα σε οικόπεδα στην περιοχή Ριζάρη, δύο από τις οποίες στις 26 Ιουλίου, την ώρα της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι.

Τις φωτιές αυτές ανέφερε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στη συνέντευξη της περασμένης Πέμπτης, τονίζοντας ότι επρόκειτο για εμπρηστικές ενέργειες και γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Μάλιστα τα ξημερώματα της Πέμπτης, κάποιοι είδαν τον 35χρονο να βάζει μια ακόμα φωτιά σε ξερά χόρτα και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Αναβαθμίζεται η έρευνα για τη φονική πυρκαγιά

Εν τω μεταξύ, η έρευνα για τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 πέρασε στα χέρια και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος έχει τον βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος από σήμερα αναλαμβάνει την πολυεπίπεδη προκαταρκτική εξέταση, από κοινού με τη συνάδελφό του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, αν και από την πρώτη στιγμή είχε την εποπτεία της προκαταρκτικής εξέτασης δίνοντας κατευθύνσεις και λαμβάνοντας λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης, αναλαμβάνει και τυπικά τη δικογραφία μαζί με την Πρωτοδικών Βάρβαρα Γνεσουλη, που την χειρίζεται έως τώρα.

Τέλος, ο κ. Ζαγοραίος έχει βαθμό αντεισαγγελέα Εφετών, γεγονός που πρακτικά σημαίνει η προκαταρκτική έρευνα διενεργείται και από εισαγγελικό λειτουργό ανώτερου βαθμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα