Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ για πτωχευτικό δίκαιο: Θα δούμε δράματα

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που θα επικρατήσει την επομένη της ψήφισης του πτωχευτικού νόμου της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στο Real FM και τον Γιώργο Χουδαλάκη.

«Το επόμενο διάστημα θα δούμε θα δούμε δράματα γιατί εκτός όλων των άλλων μπαίνει για πρώτη φορά η έννοια της μεταπτωχευτικής περιουσίας. 

Χρησιμοποιούν ως τυράκι ότι δεν σου παίρνουν το σπίτι αλλά από την άλλη θα κρατούν για τα επόμενα

1-3 χρόνια από την μισθοδοσία στη τράπεζα οποιοδήποτε ποσό πάνω από τα 610 ευρώ ανά άτομο στην οικογένεια, προκειμένου να αποπληρώνονται οι πιστωτές του πολίτη ή του επαγγελματία που πτώχευσε», είπε και συνέχισε: «Το θέμα θα είναι ότι εγώ πλέον που είμαι  ενοικιαστής στο σπίτι μου  όπως είπε, θα μπορώ  στα 12 χρόνια  να αγοράσω το σπίτι μου. Με εισόδημα όμως κάτω από 7 χιλιάδες ευρώ δεν θα μπορέσω να το αγοράσω ούτε σε 15 ζωές»

Μεταξύ άλλων, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, «αν για οποιοδήποτε λόγο ένας πολίτης, για παράδειγμα, έχει μια κληρονομιά και θέλει να αποπληρώσει το δάνειό του στα 5 χρόνια, με βάση το νέο νόμο θα πρέπει να πληρώσει και τα ενοίκια για τα επόμενα χρόνια μέχρι τα 12».

Keywords
Τυχαία Θέματα