«Προανακριτική decor», κατήγγειλε ο Θεοδωράκης (video)

Καυστικός εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που έκανε λόγο για προανακριτική… decor.

Όπως υποστήριξε πρόκειται σκηνικό για να βγάλουν φωτογραφίες οι βουλευτές για τα προεκλογικά τους φυλλάδια. Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία πως δεν διερεύνησε ούτε κατ΄ ελάχιστον την υπόθεση. Αντίθετα, όπως είπε, φρόντισε να απαλλάξει το δικό της υπουργό.

Εγκαλώντας την κυβέρνηση

πως βολεύεται από το παλιό σύστημα εξάρτησης της Δικαιοσύνης, σημείωσε πως το αφήγημα ηθικοί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ανήθικοι όλοι οι άλλοι είναι αστείο.

Ακόμα, επανέφερε τις προτάσεις του για τη θεσμοθέτηση δικαστικού συμβουλίου, ενώ όσον αφορά τον εκλογικό νόμο ο κ. Θεοδωράκης παρότρυνε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεγάλες τομές όπως η χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την πρότασή του για αλλαγή του Συντάγματος, ώστε να μην «αποφαίνονται οι ίδιοι οι πολιτικοί για την αθωότητα τους ή για την ενοχή των αντιπάλων τους», όπως είπε χαρακτηριστικά δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αλλαγής του νόμου περι ευθύνης υπουργών.

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως περιμένει την ενημέρωση του πρωθυπουργού για το ζήτημα της ονομασίας της FYROM.

Τέλος, επανέλαβε πως τάσσεται υπέρ της επανένωσης της Κύπρου μέσω της επίλυσης του πολιτικού προβλήματος και επανέφερε την πρότασή του για σύσταση συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.



Keywords
Τυχαία Θέματα